ενωση πολυτεκνων αθηνων

Καλώς ήρθατε στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της
Ένωσης Πολυτέκνων Αθηνών

Η Ε.Π.Α. ιδρύθηκε το 1956  με σκοπό τη μελέτη, προώθηση και επίλυση των διαφόρων θεμάτων των πολυτέκνων, την προάσπιση του θεσμού της οικογένειας και την αφύπνιση των αρμοδίων για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας μας.

e-πηρεσίες

newsletter
 dhlwsh2

Χορηγοί

friesland campina

NOYNOY

Διαφημίσεις

Οι πολύτεκνοι στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2010 12:07
PDF
Εκτύπωση
E-mail

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Πρόεδρος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Α.Σ.Π.Ε, καθώς και αντιπροσωπεία πολυτέκνων νέων γονέων έγιναν στις 14 Δεκεμβρίου του 2010 δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Κατά τη συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία:

  • να γνωστοποιηθούν στον Ανώτατο Άρχοντα της χώρας μας τα προβλήματα τα οποία βιώνουν σήμερα πολλές πολύτεκνες οικογένειες και
  • να αναλυθεί διεξοδικά η όλη αντιπολυτεκνική πολιτική της Κυβέρνησης.

proedros

Εξηγήθηκε με ιδιαίτερη έμφαση, ότι οι τελευταίες ανάλγητες οικονομικές και λοιπές θεσμικές ρυθμίσεις που προωθήθηκαν, έπληξαν ανηλεώς τις πολυμελείς οικογένειες, που οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε εξαθλίωση και σε τραγικά αδιέξοδα.

Οι πολύτεκνοι ζήτησαν από τον εξοχότατο κ. Πρόεδρο με το κύρος και τη νηφαλιότητα που διαθέτει να προχωρήσει σε δημόσιες προτροπές και παραινέσεις, προς πάσα κατεύθυνση, για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα των πολυτέκνων με μεγαλύτερη προσοχή και υπευθυνότητα, σύμφωνα και με τις επιταγές του Συντάγματος, αλλά και για να υπάρξουν αποτελεσματικά δημογραφικά κίνητρα ικανά να βάλλουν «φρένο» στην ακάθεκτη συρρίκνωση του γηγενούς πληθυσμού, η οποία έχει μεταβάλλει την πατρίδα μας σε χώρα γερόντων και απομάχων.

Ο κ. Πρόεδρος αφού άκουσε με μεγάλη προσοχή τους πολύτεκνους γονείς, δήλωσε ότι συμμερίζεται απόλυτα τις ανησυχίες τους και τις οξυμμένες δυσχέρειες, που αντιμετωπίζουν, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης για την ανατροφή των παιδιών τους. Επίσης ο ανώτατος πολιτειακός παράγων της χώρας μας εξέφρασε τις έντονες ανησυχίες, για την άσχημη δημογραφική πορεία της χώρας μας. Για τους λόγους αυτούς διαβεβαίωσε το Προεδρείο της Α.Σ.Π.Ε ότι, από πλευράς του, θα κάνει ότι μπορεί καλλίτερο για να δοθούν οι πλέον αποτελεσματικές και επιτυχείς δυνατές λύσεις, που θα αναστρέψουν σταδιακά τη σημερινή άσχημη κατάσταση.

 

Αναζήτηση

Χρήσιμα

alliance
saferinternet