Επιστολή ΑΣΠΕ στους Υπ. Οικονομικών & Εργασίας για εξαίρεση των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας Reviewed by Momizat on . Αρ. Πρωτ. 212 Αθήνα, 21/2/2023 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣ 1.Υπουργό Οικονομικών, Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα 2.Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κύριο Κωστή Αρ. Πρωτ. 212 Αθήνα, 21/2/2023 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΟΣ 1.Υπουργό Οικονομικών, Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα 2.Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κύριο Κωστή Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Επιστολή ΑΣΠΕ στους Υπ. Οικονομικών & Εργασίας για εξαίρεση των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Επιστολή ΑΣΠΕ στους Υπ. Οικονομικών & Εργασίας για εξαίρεση των πολυτέκνων από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας

Αρ. Πρωτ. 212

Αθήνα, 21/2/2023

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ-ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ

ΠΡΟΣ

1.Υπουργό Οικονομικών, Κύριο Χρήστο Σταϊκούρα

2.Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κύριο Κωστή Χατζηδάκη

3.Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Κυρία Μαρία Συρεγγέλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Γραφείο Πρωθυπουργού

Γεν. Γραμματέα Πρωθυπουργού, Κύριο Γιάννη Μπρατάκο

ΘΕΜΑ: ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Κύριοι Υπουργοί,

τα «κόκκινα δάνεια» είναι μια ανοιχτή πληγή στο σώμα της κοινωνίας και της οικονομίας, ως απότοκο της δημοσιονομικής κρίσης που έπληξε την Ελλάδα την προηγούμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με το άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος, οι πολύτεκνοι και οι ανάπηροι δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους για προφανείς, διαφορετικούς, λόγους, για μια από τις δύο πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Ενδεχόμενοι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας πολύτεκνων γονέων, θα αποτελέσουν πλήγμα ολικής καταστροφής και την ταφόπετρα για τις οικογένειες αυτές, σε μια περίοδο που δεν υπάρχει πολυτεκνικό επίδομα και καταργήθηκαν μια σειρά από μέτρα που στήριζαν επί δεκαετίες τις πολύτεκνες οικογένειες και απέφεραν νέες γεννήσεις στην Ελλάδα.

Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε να νομοθετηθεί άμεσα η εξαίρεση των πολύτεκνων γονέων (της πολυτεκνικής τους ιδιότητας αποδεικνυόμενης βάσει της παρ. 9 του άρθρου 67 του Ν. 4316/2014 (ΦΕΚ Α 270/24.12.2014) από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και να προβλεφθούν ρυθμίσεις τέτοιες που θα επιτρέψουν την εξυπηρέτηση των δανείων από τις πολύπαθες πολύτεκνες οικογένειες των οποίων η προσφορά στη χώρα είναι αναμφισβήτητη.

Αναμένουμε άμεση ενημέρωσή σας για το θέμα αυτό προκειμένου, να τη γνωστοποιήσουμε στα μέλη μας.

Για την ΑΣΠΕ

      Ο Πρόεδρος                                   Η Γεν. Γραμματέας

Βασίλειος Θεοτοκάτος                       Δήμητρα-Ινές Αγγελή

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top