Εισοδηματικά κριτήρια στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους” Reviewed by Momizat on . Ο τίτλος του προγράμματος "Τουρισμός για όλους" του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν ισχύει από φέτος για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες, λόγω των εισο Ο τίτλος του προγράμματος "Τουρισμός για όλους" του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν ισχύει από φέτος για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες, λόγω των εισο Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Γενικές » Εισοδηματικά κριτήρια στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

Εισοδηματικά κριτήρια στο πρόγραμμα “Τουρισμός για όλους”

Ο τίτλος του προγράμματος “Τουρισμός για όλους” του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, δεν ισχύει από φέτος για όλες τις πολύτεκνες οικογένειες, λόγω των εισοδηματικών κριτηρίων που εισήγαγε η Υφυπουργός Τουρισμόυ κα Γκερέκου.

Επιστολή διαμαρτυρίας της Α.Σ.Π.Ε. προς την Υπουργό κα. Γκερέκου

Κυρία Υπουργέ.

Με έκπληξη είδαμε στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» για το έτος 2010-2011 που ανακοινώσατε χθες,  ότι πλέον βάζετε εισοδηματικά κριτήρια στους πολύτεκνους για να μπορούν αυτοί να είναι δικαιούχοι του προγράμματος. Ειδικότερα στο πρόγραμμα αναφέρεται ότι το οικογενειακό εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει τις  40.000€ για τους τρίτεκνους,  προσαυξανόμενο,  για κάθε  προστατευόμενο τέκνο  κατά 1500€.

Κυρία Υπουργέ, θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι μέχρι τώρα οι Πολύτεκνοι,  που προστατεύουν από 4 παιδιά και πάνω ελάμβαναν κάθε χρόνο τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού ανεξάρτητα από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους, όπως τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Δεν γνωρίζουμε προς τι αποσκοπεί αυτή η οικονομική διαβάθμιση των Πολυτέκνων οικογενειών και διαμαρτυρόμαστε για αυτό.

Επί του προκειμένου σας γνωρίζουμε ότι το Σ.τ.Ε με την 1095/2001 απόφασή του απεφάνθη ότι δεν είναι συνταγματικά επιτρεπτός ο καθορισμός ορίων εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης στις Πολύτεκνες μητέρες και έκρινε ως αντισυνταγματικές τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.2459/1997 που έθεταν όρια. Η τότε Κυβέρνηση προχώρησε σε τροποποίηση των ανωτέρω αντισυνταγματικών διατάξεων με το άρθρο 50 του Ν.2972/2001 και από 1ης Ιανουαρίου 2002 καταβάλλεται το επίδομα και η σύνταξη της Πολύτεκνης μητέρας ανεξαρτήτως από το ύψος του οικογενειακού εισοδήματός τους.

Κατά συνέπεια, μετά από τις παραπάνω ρυθμίσεις, είναι τελείως αδιανόητος ο περιορισμός στη χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού του ΕΟΤ, στους Πολύτεκνους,  με την καθιέρωση ορίου εισοδήματος. Θεωρούμε πως είναι ατόπημα ή αβλεψία κάποιων υπαλλήλων συντακτών της σχετικής εγκυκλίου και παρακαλούμε, για την παρέμβασή σας προς επανόρθωση των πραγμάτων.

Σε μια εποχή που η Πολιτεία καταβάλλει κάθε προσπάθεια για αναθέρμανση της γεννητικότητας, εν όψει του οξυτάτου δημογραφικού προβλήματος της χώρας, θα πρέπει οι Πολύτεκνες οικογένειες να λαμβάνουν τις παροχές από τον  Ε.Ο.Τ. κατά προτεραιότητα και ανεξάρτητα του αριθμού των προστατευομένων παιδιών και φυσικά του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Με την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε άμεσα το ανωτέρω πρόβλημα και θα δώσετε την ενδεδειγμένη λύση,

Διατελούμε με ιδιαίτερη εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ

 

Ο Πρόεδρος
Ο Γεν. Γραμματέας 
Βασίλειος Θεοτοκάτος
Εμμανουήλ Χρυσόγελος 

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top