Το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης φάνηκε για άλλη μια φορά Reviewed by Momizat on . Καμία διάκριση μεταξύ πολύτεκνων οικογενειών και άγαμων δεν έκανε η Κυβέρνηση στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε. Σα να μας λέει: "Για μας είστε όλοι ίδιοι..." Δ Καμία διάκριση μεταξύ πολύτεκνων οικογενειών και άγαμων δεν έκανε η Κυβέρνηση στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε. Σα να μας λέει: "Για μας είστε όλοι ίδιοι..." Δ Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Γενικές » Το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης φάνηκε για άλλη μια φορά

Το ανάλγητο πρόσωπο της Κυβέρνησης φάνηκε για άλλη μια φορά

Καμία διάκριση μεταξύ πολύτεκνων οικογενειών και άγαμων δεν έκανε η Κυβέρνηση στα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε. Σα να μας λέει: “Για μας είστε όλοι ίδιοι…”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Κυβέρνηση με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε για μια ακόμη φορά επιχειρεί επιδρομή κατά των Πολυτέκνων.

Καταργεί τα δώρα Πάσχα, Χριστουγέννων και το επίδομα αδείας για όσους έχουν καθαρές αποδοχές 2.100-2.200 ευρώ (3.οοο ευρώ μεικτά) και στους άλλους κάτω από αυτό το ποσό, αντί για τα παραπάνω, τους χορηγεί 1.000 ευρώ το χρόνο.

Με αυτό τον τρόπο θέτει στην ίδια κατηγορία τον άγαμο ή τον άτεκνο με τον οικογενειάρχη και πολύ περισσότερο τον Πολύτεκνο οικογενειάρχη, που έχει 4, 5, 6 κ.λπ. παιδιά. Έτσι όταν ο άγαμος έχει καθαρά εισοδήματα 2.200 ευρώ μηνιαίως του κόβονται τα δώρα κ.λπ. και την ίδια μεταχείριση έχει και ο Πολύτεκνος με όσα παιδιά έχει.

Η Κυβέρνηση διατυμπανίζει ότι έχουμε όχι μόνο οικονομική κρίση, αλλά και κρίση αξιών και συγχρόνως η ίδια με τα μέτρα που έλαβε πλήττει ανελέητα την αξία της οικογένειας και μάλιστα σκληρότερα την αξία της πολύτεκνης οικογένειας.

Επαγγέλλεται η Κυβέρνηση ότι νοικοκυρεύει το κράτος και συγχρόνως η κ. Υπουργός της Παιδείας αρνείται να εκδώσει την Υπουργική Απόφαση, που προβλέπεται από το νόμο 1566/1985, όπως της προτείνει η ΑΣΠΕ, ώστε οι μαθητές να επιστρέφουν τα βιβλία, που τους διανέμονται δωρεάν, στο τέλος της σχολικής χρονιάς σε καλή κατάσταση, για να χρησιμοποιηθούν την επόμενη σχολική χρονιά από τους άλλους μαθητές και σε περίπτωση μη επιστροφής ή επιστροφής σε όχι καλή κατάσταση να τα πληρώνουν, όπως γίνεται στη Γερμανία, όπου οι μαθητές χρησιμοποιούν τα ίδια βιβλία για έξι (6) χρόνια.

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομείτο μία δαπάνη των 30.000.000  ευρώ για πέντε χρόνια και θα μπορούσε να διορίζει όχι μόνον 500 αλλά 1.500 Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς και όχι να καταργεί τους διορισμούς των Πολυτέκνων εκπαιδευτικών, όπως πράττει ουσιαστικώς με το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή.

Ποια αξία υπηρετεί η κ. Υπουργός της παιδείας με αυτή την άρνησή της; Το μόνο που πράττει με το νομοσχέδιό της είναι να στέλνει στην ανεργία τους Πολυτέκνους εκπαιδευτικούς και να εμφανίζει την πολιτεία ότι εξαπατά τους πολίτες της, αφού καταργεί τους ισχύοντες νόμους γι’  αυτούς.
Ακόμη το Υπουργείο Οικονομικών, με το νέο νομοσχέδιο που κατέθεσε «αύξηση Φ.Π.Α. και ειδικών φόρων κατανάλωσης», πραγματοποιεί μια ακόμη επιδρομή κατά των Πολυτέκνων, αφού καθιερώνει φόρο πολυτελείας για τα αυτοκίνητα αξίας άνω των 17.000 ευρώ και των  12.000 ευρώ (για τα μεταχειρισμένα), ενώ οι πολύτεκνοι, λόγω των πολλών παιδιών τους, εξ ανάγκης αγοράζουν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα μέχρι 2.000 κ.ε. και όχι από πολυτέλεια.

Καμία μέριμνα για τους Πολυτέκνους, στην ίδια κατηγορία με τους αγάμους και τους άτεκνους!!!

Αυτή είναι η ειδική φροντίδα που δικαιούνται οι πολύτεκνοι, σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 παρ. 2;

Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη επιδρομή κατά των Πολυτέκνων και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού ώστε να σταματήσει αυτός ο κατατρεγμός των Πολυτέκνων και να εξαιρεθούν οι Πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι από αυτά τα εξοντωτικά σε βάρος τους μέτρα.

Από το Γραφείο Τύπου
της ΑΣΠΕ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top