Μήνυμα του πρόεδρου της ΑΣΠΕ Βασίλειου Θεοτοκάτου με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογενείας Reviewed by Momizat on . Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ημέρα των πολυτέκνων την 1η Νοεμβρίου 2015 ηχεί πλέον παράδοξα, αφού η Ελλάς ευρίσκεται στην εποχή τη Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Η ημέρα των πολυτέκνων την 1η Νοεμβρίου 2015 ηχεί πλέον παράδοξα, αφού η Ελλάς ευρίσκεται στην εποχή τη Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Μήνυμα του πρόεδρου της ΑΣΠΕ Βασίλειου Θεοτοκάτου με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογενείας

Μήνυμα του πρόεδρου της ΑΣΠΕ Βασίλειου Θεοτοκάτου με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της πολύτεκνης οικογενείας

Η ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΔΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η ημέρα των πολυτέκνων την 1η Νοεμβρίου 2015 ηχεί πλέον παράδοξα, αφού η Ελλάς ευρίσκεται στην εποχή της Δύσης της. Πνέει πλέον τα λοίσθια και δεν διαφαίνεται ελπίς ότι μπορεί ν΄ ανατραπεί αυτός ο κατήφορος. Χαρακτηριστικό του καταντήματος της Ελλάδος αποτελεί και το γεγονός ότι τα έτη 2013, 2014 και 2015 (έως 5-10) οι θάνατοι υπερέχουν των γεννήσεων κατά 61.883, πράγμα που δεν έχει προηγούμενο.

Δεν είναι η οικονομική κρίση, που αποτρέπει  πλέον τα νέα ζευγάρια ν΄ αποκτήσουν τέκνα. Είναι πολύ περισσότερο η εγκατάλειψη των αξιών και των παραδόσεων μας και αυτό το αποδεικνύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα μετά την πτώχευση τον Απρίλιο τού1932, την επόμενη οκταετία (1933 -1940), εγεννήθησαν 1.511.105 παιδιά και οι θάνατοι ήσαν μόλις 812.248, δηλ. υπεροχή γεννήσεων κατά 699.857!!!

Δηλαδή οι Έλληνες τότε δημιουργούσαν κάθε χρόνο και μία πόλη των 90.000 κατοίκων!!

Τότε όμως οι Έλληνες και μάλιστα οι νέοι είχαν πίστη προς την Ορθόδοξη Εκκλησία μας, πίστευαν στην οικογένεια και διεπνέοντο από την αγάπη προς την πατρίδα. Αντίθετα σήμερα όλα αυτά τα έχομε απεμπολήσει και αναμένουμε το τέλος.

Μπροστά σε όλα αυτά και σήμερα ακόμη υπάρχουν νέα ζευγάρια, που έχουν την τόλμη και το θάρρος και με πίστη προχωρούν στην απόκτηση και τέταρτου παιδιού, δείχνοντας σε όλους τον δρόμο των πολυτέκνων.

Οι πολύτεκνοι βαδίζουν τον δρόμο της ιστορίας με την πίστη ότι θα υπάρξει ο ερχόμενος, που θ΄ αποτρέψει την καταστροφή. Τις θερμότερες ευχές μου στις πολύτεκνες οικογένειες που εορτάζουν  σήμερα.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top