Παυλόπουλος σε πολύτεκνους: «Θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια» Reviewed by Momizat on . Με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα (5/11) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Έχω πει επανει Με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα (5/11) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. «Έχω πει επανει Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Παυλόπουλος σε πολύτεκνους: «Θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια»

Παυλόπουλος σε πολύτεκνους: «Θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους η Οικογένεια»

Με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος συναντήθηκε σήμερα (5/11) στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έχω πει επανειλημμένα και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Αν η Ελληνική Κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα Οικογένεια. Στο ότι στον Τόπο μας η Οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και την σημασία της Οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και την σημασία της Πολύτεκνης Οικογένειας, γιατί πυλώνας της Οικογένειας εν γένει είναι η Πολύτεκνη Οικογένεια. Αυτή η σημασία της Οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στην Οικογένεια γενικότερα, άρα και στην Πολύτεκνη Οικογένεια».

Μάλιστα, ο κος Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στο Σύνταγμα της χώρας και το άρθρο 21 για την οικογένεια: «Σ’αυτό όμως πρέπει να προστεθεί και η επιταγή του Συντάγματος, την οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονάμε. Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο ενώπιον υμών αλλά γενικότερα, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους. H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια. Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».

«Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα γιατί πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας, ιδίως όταν χειμάζεται το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της Κοινωνίας μας και του Τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της Οικογένειας και της Πολύτεκνης Οικογένειας ν’αναδειχθούν όπως ταιριάζει. Και σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό τον αγώνα τον οποίο δίνετε που, σας τονίζω, δεν είναι μόνον αγώνας για την Πολύτεκνη Οικογένεια. Είναι αγώνας για την Κοινωνία μας και, για να χρησιμοποιήσω την φράση του Συντάγματος, για το ίδιο το Έθνος. Να είσθε καλά και να έχετε δύναμη», ολοκληρώνει τον λόγο του.

Περισσότερα δείτε και… ΕΔΩ
Ανακοίνωση Προεδρίας Δημοκρατίας…  ΕΔΩ
ΒΙΝΤΕΟ: κάντε κλικ…  ΕΔΩ

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. πρωτ. 957 Αθήνα,  5/11/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

             Σήμερα, 5/11/2017, που η χώρα μας βρίσκεται στα πρόθυρα δημογραφικής κατάρρευσης και εξυφαίνεται μία αθέατη γενοκτονία, αφού μόνο για το τ. έτος 2017 ήτοι από 1/1/2017 έως 30/10/2017 οι θάνατοι έχουν φθάσει στους 103.767 και οι γεννήσεις είναι μόλις 74.537, δηλ. έχουμε υπεροχή των θανάτων κατά 29.230!!!

Ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας, ο οποίος  αντιστέκεται σθεναρά στο δημογραφικό κατήφορο της Πατρίδας μας, εόρτασε Πανελλαδικά την ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας προς τιμή των προστατών του Αγίων Τερεντίου και Νεονίλλης και των επτά τέκνων τους.

Στην Αττική ο εορτασμός πραγματοποιήθηκε στον Ι.Ν. «ΚΟΙΜΗΣΗ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»  στην Αργυρούπολη (οδός Ολυμπίας 28), όπου  τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. ΣΥΜΕΩΝ και συμμετείχε πληθώρα πολυτέκνων οικογενειών.

Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της ηγεσία της ΑΣΠΕ συνοδευομένη από 7 ζευγάρια πολυτέκνων, έγινε δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στον οποίο εκφράστηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες των πολυτέκνων, γιατί θεωρούν ότι η χώρα μας οδεύει ολοταχώς προς το τέλος της ιστορίας της.

Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στην ομιλία του επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Έχω πει επανειλημμένα και το επαναλαμβάνω για μια ακόμη φορά: Αν η Ελληνική Κοινωνία δεν έχει εκραγεί μέσα σ’αυτή την πρωτοφανή κρίση, αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον παράγοντα Οικογένεια. Στο ότι στον Τόπο μας η Οικογένεια λειτουργεί. Αυτό δείχνει και την σημασία της Οικογένειας, αλλά δείχνει ταυτόχρονα και την σημασία της Πολύτεκνης Οικογένειας, γιατί πυλώνας της Οικογένειας εν γένει είναι η Πολύτεκνη Οικογένεια. Αυτή η σημασία της Οικογένειας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης της Πολιτείας απέναντι στην Οικογένεια γενικότερα, άρα και στην Πολύτεκνη Οικογένεια».

Μάλιστα, ο κος Παυλόπουλος αναφέρθηκε και στοΣύνταγμα της χώρας και το άρθρο 21 για την οικογένεια:«Σ’αυτό όμως πρέπει να προστεθεί και η επιταγή του Συντάγματος, την οποία δεν μπορεί και δεν πρέπει να λησμονάμε.Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο ενώπιον υμών αλλά γενικότερα, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους. H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια. Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότιη Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».

«Τα λέγω αυτά την σημερινή μέρα γιατίπρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι προτεραιότητές μας,  ιδίως όταν χειμάζεται το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, που αποτελεί τον πυλώνα πάνω στον οποίο μπορεί να στηριχθεί η όλη πορεία της Κοινωνίας μας και του Τόπου μας. Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της Οικογένειας και της Πολύτεκνης Οικογένειας ν’αναδειχθούν όπως ταιριάζει. Καισας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό τον αγώνα τον οποίο δίνετεπου, σας τονίζω, δεν είναι μόνον αγώνας για την Πολύτεκνη Οικογένεια. Είναι αγώνας για την Κοινωνία μας και, για να χρησιμοποιήσω την φράση του Συντάγματος, για το ίδιο το Έθνος. Να είσθε καλά και να έχετε δύναμη», ολοκληρώνοντας τον λόγο του.

Ο Πρόεδρος των Πολυτέκνων κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος σε μήνυμά του αναφέρθηκε στο νόημα του εορτασμού, επικαλέσθηκε δημογραφικά στοιχεία, από τα οποία αποδεικνύεται πως ο τόπος μας καταρρέει  δημογραφικά, κάλεσε την πολιτική ηγεσία να λάβει άμεσα τα κατάλληλα δημογραφικά μέτρα για την ανάσχεση της υπογεννητικότητας και να σταματήσει την αντιδημογραφική, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική, την οποία δυστυχώς συνεχίζει και η σημερινή (συγ)Κυβέρνηση.

Από το γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top