Προϊόντα Παρεμβάσεως Της Ε.Ε. Reviewed by Momizat on . Στον κανονισμό 223/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, προβλέπεται η ίδρυση  «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας», για τη διανομή τροφίμων και παροχή β Στον κανονισμό 223/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, προβλέπεται η ίδρυση  «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας», για τη διανομή τροφίμων και παροχή β Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Προϊόντα Παρεμβάσεως Της Ε.Ε.

Προϊόντα Παρεμβάσεως Της Ε.Ε.

Στον κανονισμό 223/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, προβλέπεται η ίδρυση  «Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας», για τη διανομή τροφίμων και παροχή βασικών υλικών πρώτης ανάγκης (π.χ. ένδυση, υπόδηση, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής) στους απόρους της Ε.Ε., με στόχο την καταπολέμηση της φτώχειας και την πρόληψη του κοινωνικού αποκλεισμού.

Κάθε κράτος – μέλος της Ε.Ε. καλείται να θεσπίσει Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, που να καλύπτει την περίοδο από 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020, το οποίο να καταθέσει στην Ε.Ε. προς έγκριση.

Για την εκπόνηση του ως άνω Επιχειρησιακού Προγράμματος έχει ήδη αρχίσει η συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Για την εφαρμογή του κανονισμού της Ε.Ε., την εκπόνηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος και την έγκαιρη κατάθεσή του στην Ε.Ε. αρμόδιο πλέον θα είναι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Η ΑΣΠΕ δραστηριοποιείται για να ενταχθούν στο πρόγραμμα αυτό οι πολύτεκνες οικογένειες με τις, όσο το δυνατόν, καλλίτερες προϋποθέσεις , ωστόσο το όλο θέμα που αφορά τα προϊόντα της Ε.Ε. βρίσκεται εν αναμονή ολοκληρώσεως και εγκρίσεως του αναφερόμενου ως άνω προγράμματος χορήγησης προϊόντων.

Ως αντιλαμβάνεσθε, με τους ρυθμούς που λειτουργεί αυτό το κράτος!  το τρέχον έτος είναι αμφίβολο εάν χορηγηθούν προϊόντα.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top