Βοήθεια της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” σε τρόφιμα για τα μέλη της Ε.Π.Α. Reviewed by Momizat on . Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων συγκατ Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων συγκατ Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Βοήθεια της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” σε τρόφιμα για τα μέλη της Ε.Π.Α.

Βοήθεια της “ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ” σε τρόφιμα για τα μέλη της Ε.Π.Α.

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει σε ευπαθείς ομάδες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι πολύτεκνες οικογένειες και επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την ανακούφιση των πολυτέκνων οικογενειών, που είναι μέλη της Ενώσεώς μας, καταρτίζει πρόγραμμα βοηθείας σε τρόφιμα για το χρονικό διάστημα από Μάιο 2016 έως Φεβρουάριο 2017.

Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά πολύτεκνες οικογένειες, που κατοικούν στους Δήμους:

Αθηναίων, Μοσχάτου – Ταύρου, Καλλιθέας, Γαλατσίου, Χαλανδρίου, Φιλοθέης – Ψυχικού, Βριλησσίων, Πεντέλης, Αγ. Παρασκευής, Αγ. Αναργύρων, Παπάγου – Χολαργού, Ζωγράφου, Δάφνης, Ηλιουπόλεως & Αγ. Δημητρίου.

Οι ενδιαφερόμενες πολύτεκνες οικογένειες, που επιθυμούν να έχουν, κάθε μήνα, βοήθεια σε τρόφιμα από το πρόγραμμα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην Ε.Π.Α., το αργότερο έως 14 Απριλίου 2016, εφ’ όσον πληρούν τα παρακάτω κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια και καταθέσουν στην Ε.Π.Α. τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω.

Η βοήθεια με τρόφιμα στους τελικούς δικαιούχους θα είναι σε δέμα συσκευασμένων τροφίμων και η παραλαβή τους θα γίνεται από τα Γραφεία της Ε.Π.Α.

Η τελική επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος θα γίνει από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», αφού συνεκτιμηθούν, μέσω μοριοδότησης, οι ακόλουθοι παράγοντες, η σειρά των οποίων δηλώνει και τη βαρύτητά τους:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ

α) Ετήσιο συνολικό εισόδημα οικογένειας έως 13.500 Ευρώ για πενταμελή ή εξαμελή οικογένεια (1-2 γονείς + 4 παιδιά), που δηλώνονται στο εκκαθαριστικό γονέων, κωδ.003, 004).
Για κάθε επιπλέον παιδί της οικογένειας, προσαυξάνεται το εισοδηματικό όριο κατά 1.500 Ευρώ.
β) Αριθμός προστατευόμενων τέκνων (τουλάχιστον 4), που δηλώνονται στο εκκαθαριστικό των γονέων.
γ) Αριθμό ανέργων γονέων και ενηλίκων τέκνων.
δ) Αριθμό αναπήρων μελών.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να προσκομίσουν στην Ε.Π.Α. τα παρακάτω δικαιολογητικά:
α. Αίτηση για βοήθεια σε τρόφιμα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (η αίτηση χορηγείται από την Ε.Π.Α. – πατήστε εδώ για να την κατεβάσετε σε pdf),
β. Κάρτα πολυτέκνων των γονέων (θεωρημένη).
γ. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από το Δήμο (πρόσφατο).
δ. Εκκαθαριστικό Φορολογίας Έτους 2014 που εκδόθηκε το 2015 (για τους αιτούντες γονείς και τα ενήλικα τέκνα τους).
ε. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας (γονέων) και των δύο όψεων ή Διαβατήρια και Άδειες Διαμονής σε ισχύ (μόνο για αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).
στ. Βεβαίωση ανεργίας του ΟΑΕΔ για το χρόνο ανεργίας γονέων (και ενηλίκων τέκνων που δηλώνονται ως συνοικούντα μέλη), η οποία πρέπει να έχει εκδοθεί έως 15 ημέρες πριν από την υποβολή της αιτήσεως για ένταξη στο πρόγραμμα.
Απλό αντίγραφο κάρτας ανεργίας ή πιστοποιητικό ανανέωσης δεν λαμβάνεται υπόψη.
ζ. Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή και εφ΄ όσον το ποσοστό αναπηρίας είναι 67% και άνω.

Υφίσταται η προσοχή των ενδιαφερομένων για τη συγκέντρωση όλων των απαραιτήτων δικαιολογητικών, όπως αυτά αναφέρθηκαν παραπάνω και η υποβολή της σχετικής αιτήσεως ανυπερθέτως μέχρι 14 Απριλίου 2016.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top