Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για 400 «Πρωτάκια» Reviewed by Momizat on . Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών για 26η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε σήμερα 6/9/2014 σε μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL τις ώρες 10.00 - 13.00 εκδήλωσ Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών για 26η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε σήμερα 6/9/2014 σε μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL τις ώρες 10.00 - 13.00 εκδήλωσ Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Εκδηλώσεις » Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για 400 «Πρωτάκια»

Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για 400 «Πρωτάκια»

IMG_0148

Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών για 26η συνεχή χρονιά πραγματοποίησε σήμερα 6/9/2014 σε μεγάλη αίθουσα του Ξενοδοχείου INTERCONTINENTAL τις ώρες 10.00 – 13.00 εκδήλωση, κατά την οποία υποδέχτηκε 400 «πρωτάκια», παιδιά πολυτέκνων οικογενειών – μελών της.

Προσέφερε δωρεάν την πρώτη τους σχολική τσάντα, κασετίνα πλήρη και σχολικά είδη, ενώ τα διασκέδασε με παιδικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα- κλόουν.

IMG_0118

Η Γενική Γραμματέας της Ε.Π.Α. κ. Σοφία Παπαδέα, δημοσιογράφος, που παρουσίασε το πρόγραμμα, καλωσόρισε τα «πρωτάκια» και τους συνοδούς τους, τους ευχήθηκε καλή πρόοδο και ευχαρίστησε την εταιρεία ELBISCO για το έμπρακτο ενδιαφέρον της για τους πολυτέκνους και τα προϊόντα της που χορήγησε σήμερα στα παιδιά, το ξενοδοχείο ΙNΤERCONTINENTAL και το προσωπικό της Ε.Π.Α.

IMG_0123

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α. κ. Κων/νος Αναγνωστόπουλος καθηγητής Ε.Μ.Π., αναφερόμενος στο νόημα της εκδηλώσεως δήλωσε:

“Αγαπημένα μας παιδιά,

θέλουμε να σας καλωσορίσουμε στη σημερινή μας εκδήλωση, η οποία πραγματοποιείται κάθε χρόνο από την Ένωσή μας. Εσείς ξεκινάτε το μεγάλο σας ταξίδι στο σχολείο και εμείς χαιρόμαστε για σας, που είστε η ελπίδα μας για το αύριο, η ελπίδα μας για την πατρίδα μας και το γένος μας. Ιδιαίτερα εσείς που προέρχεστε από πολύτεκνες, ευλογημένες οικογένειες σε μια εποχή δύσκολη για τη χώρα μας: Η οικογένεια και η παιδεία υποβαθμίζονται, τα νέα ζευγάρια αποθαρρύνονται από το να φτιάξουν σταθερές, πνευματικά υγιείς, και μεγάλες  οικογένειες. Στο πλαίσιο αυτό, η γιορτή αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα: Να αναδείξουμε τη σημασία της πολυτεκνίας, αφού εσείς προέρχεστε από πολύτεκνες οικογένειες, αλλά και τις συνδεόμενης με αυτή καλλιτεκνίας που συνδέεται με τη σωστή παιδεία που όλοι ελπίζουμε ότι θα πάρετε. Και για αυτό, χρειάζεται η δική σας προσπάθεια και κόπος για να προοδεύσετε, αλλά και η δική μας – ως γονείς και πολίτες – υποστήριξη και συμπαράσταση. Και έχετε καλές προοπτικές: γιατί η πράξη αποδεικνύει πως η πολυτεκνία και η καλλιτεκνία συνδέονται άμεσα. Ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα και, πολύ σύντομα, ελπίζουμε να σας δούμε στην άλλη μας εκδήλωση, αυτή της βράβευσης των αριστούχων η οποία γεμίζει ασφυκτικά αυτή την αίθουσα από μαθητές και φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών που αρίστευσαν σε πανελλήνιο επίπεδο. Αυτό μας γεμίζει χαρά για τη χάρη που παίρνουμε για σας ως δώρο από το Δωροδότη Κύριο.

Το φως δεν πρέπει να κρύβεται αλλά να αναδεικνύεται. Φωτίζει όλους μας και μας δίνει ελπίδα. Έτσι και η πολύτεκνη οικογένεια πρέπει να αναδειχθεί, ώστε να δείξει στην αφανιζόμενη δημογραφικά πατρίδα μας πως η πραγματική χαρά έρχεται σταυρώνοντας τις επιθυμίες μας και ζώντας θυσιαστική ζωή. Το φως αυτής της χειροπιαστής και βιωματικής χαράς θα πρέπει να είναι η έμπνευση και η ελπίδα όλων όσων ξεκινούν να δημιουργούν οικογένειες και να τους δίνει θάρρος στις σημερινές αντίξοες, υλικά αλλά και πνευματικά, συνθήκες.

Και αυτό είναι υπαρξιακά αναγκαίο για το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας. Ο δείκτης γεννητικότητας για τις Ελληνίδες γυναίκες έχει πέσει κάτω από τη μονάδα. Δηλ. σχεδόν ένα παιδί ανά γυναίκα, όταν είναι απαραίτητο να έχουμε τουλάχιστον 2.2 παιδιά ανά γυναίκα για την απλή διατήρηση του πληθυσμού. Και δεν είναι μόνο αυτό: διάβαζα πριν λίγες μέρες πως στην Ευρώπη η μέση ηλικία πρώτης τεκνογονίας είναι πια τα 35! Επειδή αυτό δεν τονίζεται όσο πρέπει ως πηγή δημογραφικού κινδύνου, ας προσπαθήσω να το πω απλά: Μια υποθετική κοινωνία όπου κάθε γυναίκα γεννάει δύο παιδιά όταν είναι 20 ετών, έχει διπλάσιο αριθμό παιδιών από μια άλλη όπου κάθε γυναίκα γεννάει πάλι δύο παιδιά αλλά τα γεννάει όταν είναι 40 ετών.  Άρα δεν αρκεί να πείσουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν περισσότερα παιδιά, αλλά να τα ενθαρρύνουμε να τα κάνουν και στην ώρα τους. Η πολιτεία δεν επενδύει δημογραφικά. Ο συσχετισμός αύξησης γεννήσεων/οικονομικής ευμάρειας καθώς και της μείωσης γεννήσεων/οικονομικής κρίσης είναι 48 έτη. Για μια τέτοια επένδυση χρειαζόμαστε πολιτικούς: γιατί, όπως είπε και ο Ελ. Βενιζέλος, πολιτικάντης είναι αυτός που εργάζεται για την επανεκλογή του, ενώ πολιτικός αυτός που σχεδιάζει και εργάζεται για το (μακροπρόθεσμο)  καλό της πατρίδας του.

Η ΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη πολυτεκνική οργάνωση της χώρας με 29.000 οικογένειες-μέλη. Αγωνίζεται για την προβολή,  την ηθική και υλική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας και   την ανάδειξη των προβλημάτων της στην πολιτεία. Υπενθυμίζει διαρκώς στους άρχοντες  πως η ουσιαστική στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας είναι αναπόσπαστο μέρος της δημογραφικής  πολιτικής και πως είναι καθήκον που απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας. Πραγματοποιεί την εκδήλωση αυτή για 25η συνεχή χρονιά ως μια μικρή, συμβολική, κίνηση στήριξης και επιβράβευσης του αγώνα της πολύτεκνης οικογένειας να δώσει στα παιδιά της σωστή και ουσιαστική παιδεία. Προσπάθεια η οποία πρέπει να αναδειχθεί ώστε να αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα στην κοινωνία μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς μας, και ιδιαίτερα την ELBISCO για τη στήριξη της σημερινής εκδήλωσης η οποία δε θα ήταν αλλιώς δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Ευχόμαστε σε όλους και όλες μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά.”

IMG_0138

Ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α. και της Α.Σ.Π.Ε. κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος, αφού ευχήθηκε στα παιδιά καλή πρόοδο της λεωφόρο της μάθησης, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της Ε.Π.Α. προς την εταιρεία ELBISCO για τα πλούσια δώρα που προσέφερε στα πρωτάκια για δεύτερη  συνεχή χρονιά και μάλιστα σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο, που η οικονομική κρίση μαστίζει την πατρίδα μας. Αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών υπό τη Διεύθυνση του κ. Κων. Δήμτσα, ως επίσης και του Προέδρου κ. Θεόδωρου Βενιάμη και του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, που συνεχίζουν κάθε μήνα να παρέχουν σε χίλιες και πλέον οικογένειες της Ε.Π.Α, με χαμηλά εισοδήματα, τα τρόφιμα του μηνός και είναι άξιοι επαίνου γι΄αυτή την προσφορά τους την αθόρυβη, αλλά πολύ σημαντική.

Ακολούθως επεσήμανε τα όσα υφίστανται οι πολύτεκνες οικογένειες, που πλήττονται από τα μέτρα της Κυβερνήσεως εναντίον τους. Γίνεται τέτοια επιδρομή κατά των πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, αφού ουδέποτε στα τελευταία 85 περίπου χρόνια δεν λήφθηκαν τόσα πολλά μέτρα κατά των πολυτέκνων.

Η Κυβέρνηση κατήργησε την σύνταξη της πολύτεκνης μητέρας, το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας για όσες έχουν μόνο 1 ή 2 προστατευόμενα τέκνα, κατήργησε την εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ, για όσες αποκτούσαν το 3ο και επιπλέον τέκνο τους. Κατήργησε τα αφορολόγητα των παιδιών, ενώ διπλασίασε το αφορολόγητο των αγάμων και οι πολύτεκνοι φορολογούνται όπως και οι άγαμοι και για το ίδιο ποσό εισοδήματος, πληρώνει ο πολύτεκνος τον ίδιο φόρο με τον άγαμο!! Θέσπισε την εισφορά αλληλεγγύης και πληρώνει το ίδιο ποσό ο πολύτεκνος και ο άγαμος!! Επέβαλε τον ίδιο φόρο επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες τόσο στον πολύτεκνο, όσο και στον άγαμο. Επέβαλε τον ΕΝΦΙΑ και θέσπισε όρια εισοδήματος κάτω από τα όρια της φτώχειας στους πολύτεκνους και με  σύνολο κτισμάτων έως 150 τ.μ. όσα παιδιά και εάν έχουν για τύχουν απαλλαγής!! Δεν ρυθμίζει ούτε το θέμα της μετεγγραφής των 723 παιδιών, των προηγούμενων ετών, που ταλαιπωρούνται ακόμη με τον νόμο της Διαμαντοπούλου. Τα πράττει δε όλα αυτά η Κυβέρνηση όταν για πρώτη φορά από το 1921, που υπάρχουν στοιχεία οι γεννήσεις κατήλθαν το 2013 στις 94.100 κάτω των 100.000 και οι θάνατοι ανήλθαν στους 112.100. Και το 1921 η Ελλάς είχε πληθυσμό μόλις 5.000.000 και τώρα έχει 11.000.000. Η Ελλάς έχει εισέλθει στον δρόμο του τέλους της Ιστορίας της και η Κυβέρνηση με τα μέτρα της κατά των πολυτέκνων επισπεύδει τον θάνατό της.

Τέλος την εκδήλωση, που παρουσίασε εξαιρετική επιτυχία, κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΧΕΛΩΟΣ.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top