Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2016 Reviewed by Momizat on . Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 26η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 400 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2016, στο Ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, προσφέροντάς τους Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 26η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 400 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2016, στο Ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, προσφέροντάς τους Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Εκδηλώσεις » Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2016

Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2016

Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 26η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 400 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2016, στο Ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ, προσφέροντάς τους την πρώτη τους σχολική τσάντα και τα απαραίτητα σχολικά είδη.

protakia-2016-1

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρις στη χορηγία της Εταιρείας ΜΕΓΑ Α.Ε. που προσέφερε δωρεάν τις σχολικές τσάντες και τα σχολικά είδη.

protakia-2016-2

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α. κ. Κων/νος Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π., αναφερόμενος στο νόημα της εκδηλώσεως, δήλωσε:

 

“Αγαπημένα μας παιδιά,

καλή και ευλογημένη νέα χρονιά! Από τη Δευτέρα, μια νέα ζωή αρχίζει για σας μέσα στο σχολείο. Μια ζωή που είμαι σίγουρος πως την περιμένετε με λαχτάρα, μια ζωή γεμάτη από εκπλήξεις και χαρές. Έχετε αγωνία για τους καινούργιους φίλους που θα κάνετε, τη νέα δασκάλα ή δάσκαλο που θα έχετε και όλα τα καινούργια πράγματα που θα μάθετε. Στο τέλος της χρονιάς θα μπορείτε να διαβάζετε μόνα σας ιστορίες και παραμύθια και, γιατί όχι, να γράφετε τις δικές σας μικρές ιστορίες. Σε λίγα χρόνια θα μάθετε περισσότερα πράγματα για τον τόπο μας, την ιστορία του, τη γλώσσα του και τις παραδόσεις του. Θα αποκτήσετε γνώσεις για τον κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε και για την κοινωνία που φτιάχνουμε εμείς οι άνθρωποι. Αλλά, περισσότερο από όλα, το σχολείο είναι βίωμα, βίωμα κοινωνίας, βίωμα για το πώς να ζούμε με τον άλλον, ξεπερνώντας τον μικρό μας εγωκεντρικό κόσμο.

Η οικογένειά σας όμως δεν θα πάψει ποτέ να είναι η πηγή της πιο ουσιαστικής γνώσης και βιώματος. Έχετε τη μεγάλη ευλογία να ζείτε σε μια πολύτεκνη οικογένεια μέσα στην οποία αποκτάτε βιώματα πολύτιμα και ανεπανάληπτα. Έχετε ήδη γνωρίσει βαθιά την κοινωνία του “δίνω”, την κοινωνία του “θυσιάζομαι για την αγάπη του άλλου”. Έχετε τη σιγουριά της δεδομένης, πλούσιας αγάπης των γονιών σας και των αδελφών σας και, τα περισσότερα από σας, ξεδιψάτε από την αστείρευτη και δροσερή πηγή της ζωντανής πνευματικής μας παράδοσης, από την οποία φωτίζεστε και φωτίζετε και τους άλλους. Και αυτό είναι πολύτιμος θησαυρός που θα πρέπει να φυλάτε πάντα στην καρδιά σας για να σας στηρίζει τις δύσκολες στιγμές, αλλά και για να φωτίζετε και εσείς με τη σειρά σας κάθε πλησίον σας. Και έτσι το φως να γίνει ζωή και ελπίδα σε αυτούς που το λαχταρούν και το περιμένουν.

Για εμάς, τους γονείς και τους καλούς σας δασκάλους, είστε η χαρά μας, είστε η ελπίδα μας ότι μέσα στις ψυχούλες σας το φως θα βρει “καλή γη” να ριζώσει και να βγάλει γλυκούς καρπούς. Θέλουμε με κάθε τρόπο να συνεισφέρουμε, ώστε ο σπόρος αυτός που φύτεψε μέσα σας ο Θεός, να φυτρώσει και να ριζώσει βαθιά και σταθερά, να πολλαπλασιάσει τα χαρίσματά σας και να σας στολίσει με αρετές. Θέλουμε να σας στηρίξουμε στις δυσκολίες που θα συναντήσετε και να σας βοηθήσουμε να βιώσετε πώς μέσα από αυτές μπορούν να θεραπεύονται τα πάθη και οι κακίες μας, χωρίς να μας καταστρέφουν.

Αλλά και σεις θα πρέπει να στηριχτείτε στο βράχο αυτό και να τον έχετε για σημείο αναφοράς. Δυστυχώς είστε η εξαίρεση, ενώ θα έπρεπε να είστε ο κανόνας. Είστε πολύτιμο δώρο για το γένος μας σε εποχή μεγάλης παρακμής, το οποίο όμως δεν εκτιμάται από τον κόσμο τούτο και αντιμετωπίζεται με περίσσια αχαριστία από την πολιτεία. Οι μαθητές που θα πάνε στην πρώτη δημοτικού φέτος είναι λιγότεροι από πέρυσι και δυστυχώς αυτό θα συνεχίζεται τα επόμενα χρόνια: το 2021, ένας στους τέσσερις μαθητές της 1ης Δημοτικού της τάξης του 2015 θα λείπει.  Φανταστείτε το: σε κάθε δύο γεμάτα θρανία, το ένα θα είναι μισό! Το ένα τέταρτο της ελπίδας μας θα σβήσει… Και εμείς οι μεγάλοι, αντί να ξυπνήσουμε και να βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις  να γεμίσουμε πάλι ελπίδα, ασχολούμαστε με τα επουσιώδη και τα ασήμαντα: Πώς θα σώσουμε το καταναλωτικό μας όνειρο, εφιάλτη θα τον έλεγα, πληρώνοντας για αντίτιμο την ψυχή μας και το γένος μας. Εσείς όμως θα πρέπει να αγωνιστείτε, μαζί με τους καλούς σας γονείς, να αντιστραφεί αυτό το δυνατό ρεύμα που μας παρασύρει προς στον αφανισμό του γένους, χτίζοντας πάνω στο βράχο τον στερεό και όχι στην άμμο.

Έτσι βρεθήκαμε εδώ όλοι μαζί σήμερα. Να δούμε τη ζύμη την καλή ότι υπάρχει και λειτουργεί, και πως θα ζυμώσει το ζυμάρι όταν θα έρθει η ώρα. Να πάρουμε θάρρος από τον αγώνα του άλλου και να στηριχτούμε στον δικό μας. Με μια μικρή, συμβολική, κίνηση, να δείξουμε πως στηρίζουμε την πολύτεκνη οικογένεια  και επιβραβεύουμε τον αγώνα της. Να πούμε στον κόσμο πως “ναι, είναι δυνατόν” ακόμα και όταν οι συνθήκες δεν φαίνονται ευνοϊκές. Πως γίνονται θαύματα και πως “κάθε παιδί έρχεται με την προίκα του”. Και το θαύμα αυτό είναι ζωντανό και λειτουργεί, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, και πως μπορεί όποιος θέλει να το βιώσει.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χορηγούς και υποστηρικτές της σημερινής εκδήλωσης, χάρη στους οποίους είμαστε εδώ σήμερα και μοιράζουμε δώρα στους νέους μαθητές, τη ΜΕΓΑ και την Περιφέρεια Αττικής.”

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top