Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2017 Reviewed by Momizat on . Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 27η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 350 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2017, στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, προσφέροντά Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 27η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 350 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2017, στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, προσφέροντά Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Εκδηλώσεις » Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2017

Η Ε.Π.Α. Πραγματοποίησε Εκδήλωση Για Τα «Πρωτάκια» του 2017

Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών, για 27η συνεχή χρονιά, πραγματοποίησε εκδήλωση για 350 περίπου «πρωτάκια», στις 10-9-2017, στο Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, προσφέροντάς τους την πρώτη τους σχολική τσάντα και τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χάρις στη χορηγία της Εταιρείας ΜΕΓΑ Α.Ε. που προσέφερε δωρεάν τις σχολικές τσάντες και τα σχολικά είδη.

 

Ο Αντιπρόεδρος της Ε.Π.Α. κ. Κων/νος Αναγνωστόπουλος, Καθηγητής του Ε.Μ.Π., αναφερόμενος στο νόημα της εκδηλώσεως, δήλωσε:

“Αγαπημένα μας παιδιά,
καλή και ευλογημένη νέα χρονιά! Από αύριο, μια νέα ζωή αρχίζει για σας μέσα στο σχολείο. Είμαι σίγουρος πως από πολύ καιρό περιμένατε αυτήν τη μέρα με λαχτάρα. Για να γνωρίσετε την καινούργια σας δασκάλα ή δάσκαλο, να δείτε πάλι τους παλιούς φίλους σας και να γνωρίσετε τα νέα παιδιά που θα έρθουν στην τάξη σας. Σίγουρα θα νιώθετε μεγαλύτερα τώρα που γίνεστε μαθητές στο Δημοτικό και ανυπομονείτε να μάθετε καινούργια πράγματα για τον κόσμο που ζούμε, να διαβάζετε και να γράφετε. Να μάθετε περισσότερα για τον τόπο μας, την ιστορία του και τις παραδόσεις του και πόσο μεγάλο προνόμιο, αλλά και ευθύνη, είναι να ζείτε σε αυτόν τον τόπο που άναψε τα φώτα του πολιτισμού στον Δυτικό κόσμο και δέχτηκε και μπόλιασε με τα νάματα της πίστης μας την οικουμένη. Την παράδοση αυτή, που γέννησε μεγάλους Αγίους στον τόπο μας, πρέπει να την φυλάξετε ως κόρη οφθαλμού και να την μεταδώσετε και εσείς με τη σειρά σας στα παιδιά σας. Είναι η ταυτότητά μας, αυτό που μας καθορίζει και μας προσδιορίζει, αυτή που δίνει χρώμα, γεύση και ζωή, το μόνο ουσιαστικό και πραγματικό που έχουμε να προσφέρουμε στον κόσμο. Να θυμάστε, πως όσες και όσοι από μας διατηρήσουμε τη φλόγα αυτή ζωντανή και αναμμένη, δεν έχουμε να φοβόμαστε καμία κρίση, κανέναν δυνατό του κόσμου τούτου. Θα είμαστε η ζύμη η καλή που όταν έρθει η ώρα θα ζυμώσει ολόκληρο το ζυμάρι. Η μνήμη του ποιοι είμαστε είναι δυνατότερη από όλους τους στρατούς του κόσμου και θα μας σώσει και μέσα από τις χειρότερες δοκιμασίες. Ενώ, η λήθη, που ευδοκιμεί σε χαλαρούς καιρούς, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, που οδηγεί στον εκμηδενισμό και την εξαφάνιση. Έτσι οι προγονοί μας διέσωσαν το γένος μέσα από τη φοβερή Τουρκοκρατία, έτσι και εμείς θα το διατηρήσουμε καθώς διασχίζουμε τις άγνωστες ατραπούς της νέας εποχής.

Αυτή η νέα εποχή δοκιμάζει κυρίως τη δομή και τη συνοχή της οικογένειας. Ίσως να σας φαίνεται περίεργο, αφού εσείς ζείτε σε ένα ζωντανό, όμορφο και υγιές οικογενειακό περιβάλλον με τους γονείς σας να σας αγαπούν και να θυσιάζονται για εσάς και με πολλά αδέλφια που σας στηρίζουν και σας προσφέρουν την άσκηση της υπέρβασης του εγώ και της προσφοράς στον άλλον. Αλλά αυτό, δυστυχώς, δεν είναι ο κανόνας στη σημερινή Ελληνική κοινωνία, η οποία μιμείται με υπερβάλλοντα ζήλο τον τρόπο ζωής της εσπερίας. Έτσι, αντί οι σημερινοί νέοι να έχουν λαχτάρα να ανοίξουν τα δικά τους φτερά δημιουργώντας τον δικό τους οίκο, αναλώνονται στη λαχτάρα της ευδαιμονίας και φυλακίζονται στον ατομισμό, ζώντας άκαρπες ζωές. Εμείς οι μεγαλύτεροι δεν τους στηρίζουμε, δημιουργούμε πρότυπα στείρας επαγγελματικής επιτυχίας και αδιέξοδων σχέσεων, χωρίς αγάπη και χωρίς καρπό.

Και τους πικρούς καρπούς αυτών των επιλογών μας έχουμε αρχίσει να τους γευόμαστε έντονα τα τελευταία χρόνια. Η δικιά σας τάξη είναι πολύ μικρότερη σε μέγεθος από αυτή που ήταν πριν από 7 χρόνια και, όταν θα τελειώνετε το δημοτικό, ένας στους τέσσερις μαθητές θα λείπουν από την τότε πρώτη δημοτικού. Φέτος στην πατρίδα μας, για κάθε 4 ανθρώπους που θα φύγουν από τον κόσμο αυτό, μόνο 3 παιδιά θα γεννηθούν για να πάρουν τη θέση τους. Όταν θα μεγαλώσετε, θα σας έχουμε παραδώσει μια κοινωνία γερόντων την οποία θα πρέπει εσείς να φροντίσετε. Ω, πόσο εγωιστικό από μέρους μας…

Γι αυτό βρισκόμαστε όμως εδώ σήμερα, να κοινωνήσουμε την ελπίδα ότι μπορούμε να αποφύγουμε αυτήν την δυστοπική προοπτική, ότι είναι δυνατόν, παρόλες τις εξωτερικές δυσκολίες, να δημιουργούνται και να αυξάνονται οικογένειες, με πατέρα, μητέρα και πολλά παιδιά. Πως συντελείται ένα θαύμα, το οποίο εμείς βιώνουμε, το οποίο μας δίνει χαρά και ζωή. Και αυτό να δώσει και σε εμάς δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, αλλά και να μπολιάσουμε τους έχοντες καλή προαίρεση και αγωνιστική διάθεση να δοκιμάσουν, με εμπιστοσύνη στην πρόνοια του Θεού, να κάνουν το ίδιο και να δοκιμάσουν τη μεγάλη χαρά της συνδημιουργίας του ανθρωπίνου προσώπου.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και τα 350 παιδιά με τους γονείς τους που συμμετείχαν στη σημερινή εκδήλωση, αλλά κυρίως τον μέγα χορηγό, τη ΜΕΓΑ, που με πολλή αγάπη, ενδιαφέρον και γενναιοδωρία παρείχε τη χρηματοδότηση που ήταν αναγκαία για την υλοποίηση της εκδήλωσης: την αγορά των δώρων που θα μοιράσουμε σε όλα σας καθώς και την ενοικίαση της αίθουσας στην οποία βρισκόμαστε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλους και όλες μας!”

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top