Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. για την εορτή της πολύτεκνης οικογένειας Reviewed by Momizat on . Όπως γνωρίζετε, με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, Όπως γνωρίζετε, με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενημέρωση » Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. για την εορτή της πολύτεκνης οικογένειας

Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. για την εορτή της πολύτεκνης οικογένειας

Όπως γνωρίζετε, με νομοθετική ρύθμιση (παρ. 1 του άρθρου 7 του Ν. 3454/2006) η ημέρα της πολύτεκνης οικογένειας εορτάζεται, από τον πολυτεκνικό κόσμο της χώρας, την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

Φέτος ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου 2011 που συμπίπτει να είναι η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, προς τιμή των προστατών των πολυτέκνων ΤΕΡΕΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΝΙΛΛΗΣ και των επτά τέκνων τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία θα επακολουθήσει Αρτοκλασία.

Στην Αθήνα ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί στον Ι. Ναό ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Αλίμου και Αγίου Γεωργίου 1 στην Αργυρούπολη.

Επειδή ενδέχεται ορισμένοι ιερείς να μη γνωρίζουν το Απολυτίκιο των προστατών των πολυτέκνων, σας το παραθέτουμε, με την επισήμανση ότι η ακολουθία των Αγίων Ενδόξων και Ομοζύγων Μαρτύρων Τερεντίου και Νεονίλλης και των τέκνων τους, εκπονήθηκε από το «Μέγα Υμνογράφο της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας» Δρα Χαράλαμπο Μπούσια, πολύτεκνο πατέρα και Αντιπρόεδρο της Ενώσεως Πολυτέκνων Αθηνών:

Ἀπολυτίκιον.
Ἦχος πλ. α΄
Τόν συνάναρχον Λόγον.
Νεονίλλαν πανένδοξον
καί Τερέντιον, ὡς
Πολυτέκνων μαρτύρων
Φωστῆρας θεολαμπεῖς,
καί αὐτῶν ἑπτάδα τέκνων
ἀνυμνήσωμεν, Σάρβηλον,
Φώτιον, Νιτᾶν καί
Θεόδουλον σεπτόν, Ἱέρακα,
θεία Βήλην, ἅμα γενναίαν
Εὐνίκην, αὐτῶν πρεσβείας
ἐξαιτούμενοι.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top