Εγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που έχουν πετύχει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις Reviewed by Momizat on . Για τις εγγραφές (μιας και δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για μετεγγραφές) των παιδιών των πολυτέκνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετ Για τις εγγραφές (μιας και δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για μετεγγραφές) των παιδιών των πολυτέκνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετ Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Ενημέρωση » Εγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που έχουν πετύχει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις

Εγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων που έχουν πετύχει στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις

Για τις εγγραφές (μιας και δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για μετεγγραφές) των παιδιών των πολυτέκνων που πέτυχαν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις σας γνωρίζουμε:

Η παρ. 1 του άρθρου 3 του Ν. 860/1979 προέβλεπε:

«Τέκνα πολυτέκνων εγγραφέντα ή εγγραφόμενα εις Ανωτάτην ή Ανωτέραν Σχολήν της ημεδαπής κατόπιν εξετάσεων, μετεγγράφονται τη αιτήσει των εις το πρώτον ή το δεύτερον έτος σπουδών αντιστοίχου Σχολής (ή Τμήματα Σχολής), πλησιεστέρας του τόπου της μονίμου κατοικίας των γονέων των».

Η παραπάνω διάταξη που αποτελούσε δημογραφικό κίνητρο, δεν είχε κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για την πολιτεία και που εφαρμόστηκε για 32 συναπτά έτη, χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στις Σχολές που μετεγγράφονται τα παιδιά των πολυτέκνων, ήρθε η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου να την καταργήσει με το εδ. ιβ΄ της παρ. 4 του άρθρου 60 του Ν. 3966/2011.

Περαιτέρω, το Υπουργείο Παιδείας με τη μέθοδο της αυθαίρετης, παράνομης, καταχρηστικής και αντισυνταγματικής δήθεν ερμηνείας της παρ. 11 του άρθρου 59 του ίδιου νόμου 3966/2011 απαγορεύει την εγγραφή των πολυτέκνων στις Σχολές που πέτυχαν στις πρόσφατες Πανελλαδικές εξετάσεις και παραβιάζοντας κατάφορα κάθε έννοια δικαίου, απειλεί τα παιδιά των πολυτέκνων που επικαλέστηκαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα, να αποκλεισθούν τα δύο προσεχή χρόνια από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, εάν έχουν αδελφό / ή που υπερβαίνει το 23ο έτος της ηλικίας ή το 25ο εάν σπουδάζει!!!

Πρόκειται στην κυριολεξία για κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος.

Για το προκείμενο θέμα, αλλά και για την ενορχηστρωμένη ρατσιστική επίθεση που εξαπέλυσε το Υπουργείο Παιδείας εξ αιτίας των βάσεων εισαγωγής των πολυτέκνων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, ενημερωθήκατε με την υπ’ αριθμ. 4/2-9-2011 ομοία Εγκύκλιο της ΑΣΠΕ και με τα προσηρτημένα σε αυτή.

Η ΑΣΠΕ με την υπ’ αριθμ. 220/21-9-2011 επιστολή της, η οποία επισυνάπτεται (Σχετικό 1), προς όλους τους Πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους Προέδρους των ΤΕΙ, τους ενημέρωσε πως έχει το όλο θέμα από νομικής πλευράς και τους καλεί:

«Να μη συνεργήσουν στην παρανομία του Υπουργείου Παιδείας, αλλά να προστατεύσουν τη νομιμότητα προβαίνοντες στην εγγραφή των παιδιών των πολυτέκνων στις Σχολές ή στα Τμήματα που επέτυχαν».

Ωστόσο, τη στιγμή που από την τελευταία απογραφή διαπιστώθηκε μείωση του γηγενούς πληθυσμού κατά 150.000 περίπου, τα παιδιά των πολυτέκνων (επιστήμονες στο σύνολό τους) μεταναστεύουν και οι λαθρομετανάστες εισέρχονται ανεξέλεγκτα στη χώρα μας, η Κυβέρνηση οδήγησε τα παιδιά των πολυτέκνων και τις οικογένειές τους σε απόγνωση, καταπατώντας θεσμοθετημένα δικαιώματά τους, με το να αρνούνται οι Σχολές, στις οποίες επέτυχαν να τα εγγράψουν, ύστερα από παρότρυνση του Υπουργείου Παιδείας.

Ως αντιλαμβάνεσθε άλλος τρόπος αντιστάσεως δεν υπάρχει παρά η προσφυγή στη δικαιοσύνη πιστεύοντας ότι και στην περίπτωση αυτή θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Κατόπιν τούτου:

α. Όλα τα παιδιά των πολυτέκνων που αρνούνται οι Σχολές τους να τα εγγράψουν να απαιτήσουν να τους γνωρίσει η Σχολή εγγράφως την άρνησή της και τους λόγους της αρνήσεως.

β. Τα παιδιά των πολυτέκνων που δεν δήλωσαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα κατά τη σύνταξη του μηχανογραφικού δελτίου και σύμφωνα με τα μόρια που συγκέντρωσαν εισάγονται στη Σχολή που δήλωσαν ή σε άλλη Ανώτερη Σχολή, να καταθέσουν αίτηση ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών μέχρι 31 Οκτωβρίου 2011.
γ. Τα παιδιά των πολυτέκνων που δήλωσαν την πολυτεκνική τους ιδιότητα και αρνούνται οι Σχολές τους να τα εγγράψουν επειδή έχουν αδελφό/ή μεγαλύτερο/η του 23ου έτους ή του 25ου έτους εάν σπουδάζει, να καταθέσουν στο αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο:

  • Αίτηση ακυρώσεως και
  • Αίτηση Αναστολής Εκτελέσεως,

αφού λάβουν αντίγραφο από τη Σχολή ή το Τμήμα της αποφάσεως που απέρριψε την εγγραφή τους.

Για σχετικές λεπτομέρειες στο θέμα των αιτήσεων προς τα Διοικητικά Εφετεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Διευθυντή της ΑΣΠΕ κ.Χαράλαμπο Παύλο

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top