Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. Εγκύκλιος αρ. 5/2012 Reviewed by Momizat on . Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα και παρακαλούμε για την άμεση δραστηριοποίησή σας. Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Β. ΣΥΛΛΑΛΗ Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα και παρακαλούμε για την άμεση δραστηριοποίησή σας. Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ Β. ΣΥΛΛΑΛΗ Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. Εγκύκλιος αρ. 5/2012

Ανακοίνωση Α.Σ.Π.Ε. Εγκύκλιος αρ. 5/2012

Αγαπητοί Συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω θέματα και παρακαλούμε για την άμεση δραστηριοποίησή σας.

Α. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Β. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Γ. ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ

1. Όπως πολύ καλά γνωρίζετε τα προβλήματα που απασχολούν τους πολυτέκνους είναι πολλά και ποικίλα (φορολογικό, πολυτεκνικά επιδόματα και ισόβια σύνταξη, μετεγγραφές, διορισμός πολυτέκνων εκπαιδευτικών, χαράτσι της ΔΕΗ, κόστος θέρμανσης, πρόστιμα αυθαιρέτων, εργασιακή εφεδρεία, περίπτερα κ.ά), η εφαρμογή των οποίων οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση των πολυτέκνων οικογενειών με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Πολλά από τα παραπάνω προβλήματα που ταλανίζουν τους πολυτέκνους, όχι μόνο δεν έχουν κανένα απολύτως οικονομικό κόστος για την πολιτεία, αλλά αποτελούσαν θεσμοθετημένα δημογραφικά κίνητρα και εφαρμόστηκαν επί δεκαετίες, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Όμως οι Κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, συναγωνίζονται μεταξύ τους ποια θα εφαρμόσει την πλέον ανάλγητη, αντιπολυτεκνική και αντιοικογενειακή πολιτική. Απώλεσαν κάθε ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας και με σειρά δυσμενών μέτρων οδηγούν τις πολύτεκνες οικογένειες στον αφανισμό.

Και η σημερινή Κυβέρνηση ακολουθώντας την ίδια τακτική των προκατόχων της, αφού προεκλογικά είχε ως σημαία τα πολυτεκνικά επιδόματα και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, στη συνέχεια απώλεσε τη μνήμη της, απεμπόλησε τις προγραμματικές της δεσμεύσεις και μεθοδεύει την κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων και της ισόβιας σύνταξης ή τη θέσπιση κατωτάτων εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγησή τους που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργησή τους.

Κι’ αυτό το πράττει, τη στιγμή κατά την οποία γνωρίζει πως το Σ.τ.Ε. με αποφάσεις της Ολομελείας του αποφάνθηκε πως:

  • Η θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων είναι αντισυνταγματική και
  • Τα πολυτεκνικά επιδόματα δεν αποτελούν κοινωνικά ή προνοιακά επιδόματα, αλλά εντάσσονται στη δημογραφική πολιτική και έχουν το χαρακτήρα κινήτρου για την ενθάρρυνση των νέων ζευγαριών να αποκτήσουν παιδιά, ενόψει του οξυτάτου δημογραφικού προβλήματος που απειλεί άμεσα τη χώρας μας.

Όμως οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε. έχουν την αξία τους σε μια πολιτεία ευνομούμενη και όχι σε Κυβερνήσεις αναξιόπιστες χωρίς συνέχεια και συνέπεια.

Συνάδελφοι.

Απ’ ότι φαίνεται η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να επιφέρει τη χαριστική βολή στις πολύτεκνες οικογένειες, περικόπτοντας τα πολυτεκνικά επιδόματα και την ισόβια σύνταξη και σ’ αυτό συνηγορεί και η άρνηση της τριανδρίας που συγκυβερνά να δεχθεί σε ακρόαση την ηγεσία των πολυτέκνων.

Όμως υπενθυμίζουμε στους συγκυβερνώντες πως η εξωτερική τρόϊκα τους πιέζει να εξοικονομήσουν χρήματα από το αδηφάγο και σπάταλο κράτος, που ένα σύστημα σαθρό με τη διαπλοκή, τη διαφθορά, τις αλόγιστες σπατάλες και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, το οδήγησε σε οικονομικό, και όχι μόνο, αδιέξοδο και πως η περικοπή του πενιχροτάτου πολυτεκνικού επιδόματος των 44 ευρώ μηνιαίως και της ισόβιας σύνταξης των 102 ευρώ μηνιαίως, ανήκει αποκλειστικά στις δικές της επιλογές.

2. Κατόπιν των παραπάνω επιβάλλεται όλοι ανεξαιρέτως οι Σύλλογοι πολυτέκνων να δραστηριοποιηθούν άμεσα για την επίτευξη των παρακάτω ενεργειών, που σκοπό έχουν την αποτροπή της πρόθεσης της Κυβερνήσεως να περικόψει τα πολυτεκνικά επιδόματα και την ισόβια σύνταξη.

-Α-

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Στις 26 Σεπτεμβρίου τ.ε. και ώρα 10 π.μ., ημέρα κατά την οποία θα λάβει χώρα Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, θα πραγματοποιηθεί ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ μπροστά στο χώρο του Ζαππείου. Θα επακολουθήσει πορεία στη Βουλή και επίδοση σχετικού ψηφίσματος στον Πρόεδρο της Βουλής.

Για την επιτυχία του παραπάνω Συλλαλητηρίου επιβάλλεται:

  • Οι Σύλλογοι πολυτέκνων Αττικής (ΕΠΑ-ΕΟΠΑ-ΠΕΠ-ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ–Ν.ΙΩΝΙΑΣ) να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πολύτεκνες οικογένειες – μέλη τους για τη συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο του Ζαππείου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων να παραστούν στο Συλλαλητήριο μεριμνώντας για την κατάρτιση πανό ή πλακάτ με την επωνυμία του Συλλόγου τους.

  • Οι Σύλλογοι πολυτέκνων των Επαρχιών να συμμετάσχουν ενεργά στο παραπάνω Συλλαλητήριο αποστέλλοντας με ένα ή δύο τουλάχιστον πούλμαν πολυτέκνους του Συλλόγου τους. 

-Β-

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων επιβάλλεται να διοργανώσουν δυναμικά Συλλαλητήρια στις έδρες τους, το προσεχές Σαββατο-Κύριακο (22-23 Σεπτεμβρίου 2012) με πανό και πλακάτ που θα αναγράφουν ανάλογα συνθήματα για την αποτροπή της προθέσεως της Κυβερνήσεως να περικόψει τα πολυτεκνικά επιδόματα και την ισόβια σύνταξη. 

-Γ-

ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ

Για την επίτευξη του επιδιωκομένου παραπάνω σκοπού επιβάλλεται όλοι ανεξαιρέτως οι Σύλλογοι πολυτέκνων να δραστηριοποιηθούν άμεσα και ειδικότερα:

 

α. Να αποστείλετε επιστολές διαμαρτυρίας ή τηλεγραφήματα ή fax ή email στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στον Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση και στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο στις παρακάτω διευθύνσεις:

Πρωθυπουργό κ. Αντώνιο Σαμαρά:

Δ/νση: Μέγαρο Μαξίμου – Ηρώδου Αττικού 19, Τ.Κ. 106 74

Τηλ.: 210-33.85.424

Fax: 210-67.15.799

Email: secretariat@primeminester.gr , asamaras@parliament.gr

 

Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο

Δ/νση: Ιπποκράτους 22, 10680 Αθήνα

Τηλ.: 210 36.65.000,36.65.381

Fax: 210-36.65.209,36.65.092

Email: pasok@pasok.gr

 

Πρόεδρο ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη

Δ/νση: Αγ. Κωνσταντίνου 40, Τ.Κ. 10437 Αθήνα

Τηλ.: 210-52.14.100

Fax: 210-52.28.873

Email: n info@dimokratikiaristera.gr

 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ιωάννη Βρούτση:

Δ/νση: Σταδίου 29, (8ος όροφος) Τ.Κ. 101 10

Τηλ. 210-33.68.354, 32.11.200, 32.13.333

Fax: 210-32.44.377, 33.68.355, 32.11.300

Email: vroutsis@ivroutsis.gr

 

Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο:

Δ/νση: Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 101 87 Αθήνα

Τηλ. 210-52.35.815, 52.35.819, 52.35.150, 38.44.550, 38.44.565

Fax: 210-52.39.101

Email: minister@yyka.gov.gr, lykouren@otenet.gr

 

β. Να παροτρύνετε όσο το δυνατόν περισσοτέρους πολυτέκνους να αποστείλουν επιστολές διαμαρτυρίας στους παραπάνω αναφερομένους.

γ. Να εκδώσετε Δελτίο Τύπου για την προβολή του στα Τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

δ. Να επιδιώξετε συνάντηση με Υπουργούς ή Βουλευτάς, όλων των κομμάτων της Περιφερείας σας.

3. Τις επί του προκειμένου ενέργειές σας, παρακαλούμε να γνωστοποιήσετε στην ΑΣΠΕ και ειδικότερα να γνωστοποιήσετε τον πιθανό αριθμό των πολυτέκνων του Συλλόγου σας που θα λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Συλλαλητήριο του Ζαππείου.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος: Βασίλειος Θεοτοκάτος

Ο Γεν. Γραμματέας: Εμμανουήλ Χρυσόγελος

Ο Διευθυντής: Χαράλαμπος Παύλος

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top