ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26-9-2012 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΡΑ 10.π.μ. ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ Reviewed by Momizat on . ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων της χώρας συμμετέχο ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων της χώρας συμμετέχο Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26-9-2012 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΡΑ 10.π.μ. ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26-9-2012 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΩΡΑ 10.π.μ. ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.

Η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και όλοι οι Σύλλογοι πολυτέκνων της χώρας συμμετέχουν στην γενική απεργία της Τετάρτης 26-9-2012 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας ώρα 10 π.μ. στο Ζάππειο και πορεία προς την Βουλή, αξιώνοντας να μην υπάρξει σφαγή των πολυτέκνων με την περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την εξοντωτική φορολόγηση των πολυτέκνων και την αδυναμία τους να σπουδάσουν τα παιδιά τους εκτός της Περιφέρειας του τόπου κατοικίας τους.

Σε μία χώρα που καταρρέει δημογραφικώς, αφού είναι πλέον η 3η πιο γηρασμένη χώρα του κόσμου, το δε ποσοστό των ηλικιωμένων (άνω των 65 ετών) αποτελεί το 20% του πληθυσμού (2.200.000 σε στρογγυλούς αριθμούς), ενώ το 1971 ήταν 11% (960.000) και τα παιδιά (ηλικίας μέχρι 14 ετών) αποτελούν μόλις το 14% (1.650.000), από 26% το 1971 (2.250.000). Έτσι ενώ το 1971 τα παιδιά υπερτερούσαν των ηλικιωμένων κατά 1.290.000, σήμερα οι ηλικιωμένοι υπερτερούν κατά 550.000!!!

Ακόμη οι θάνατοι στις αγροτικές περιοχές (δημοτικά και κοινοτικά διαμερίσματα με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων) είναι διπλάσιοι από τις γεννήσεις (33.170 έναντι 17.537) και συγχρόνως η συντελούμενη με ταχυτάτους ρυθμούς, πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια, την πατρίδα μας, σε λίγα χρόνια να καταντήσει μία χώρα γερόντων και αυτών εξαθλιωμένων και τους Έλληνες ν΄ αποτελούν μία μειοψηφία.

Η Κυβέρνηση μπροστά σ΄ αυτό τον ορατό κίνδυνο του αφανισμού του Έθνους αντί να σημάνει συναγερμό για την ανατροπή της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, έχει επιδοθεί σε μία επιδρομή κατά των Ελλήνων πολυτέκνων, που δεν έχει προηγούμενο, τους οποίους πλήττει ανελέητα καταργώντας κάθε μέτρο (ακόμη και αυτών που δεν είχαν κανένα οικονομικό κόστος), που αποτελούσαν δημογραφικά κίνητρα και οδηγούσαν στην απόκτηση της πολυτεκνικής ιδιότητος με την απόκτηση παιδιών από τους νέους και τις νέες Ελληνίδες.

Εφέτος ο πολύτεκνος φορολογείται 20 φορές περισσότερο από το προηγούμενο έτος, αφού το 2011 για ετήσιο εισόδημα 26.000 ευρώ πλήρωνε 130 ευρώ και εφέτος πληρώνει 2.680 ευρώ και επί πλέον 520 ευρώ για εισφορά αλληλεγγύης και άλλα 500 ευρώ για τέλος επιτηδεύματος εάν είναι ελεύθερος επαγγελματίας, χωρίς να αναφέρουμε το Χαράτσι της ΔΕΗ(που οι περισσότεροι το πληρώνουν, αφού ισχύει εισοδηματικό όριο, ίδιο για αυτόν που έχει 4, με αυτόν που έχει 14 παιδιά!).

Διαρρέεται η περικοπή και ουσιαστική κατάργηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, στους Έλληνες πολύτεκνους, θα χορηγούνται μόνον σε όσους κατοικούν στα θυμαράκια… ή σε όσους έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 5.000 ή 10.000 ευρώ!. Η θέσπιση όμως, εισοδηματικών κριτηρίων για την χορήγηση τους, είναι αντισυνταγματική, δεδομένου ότι αυτά έχουν τον χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για την δημιουργία πολύτεκνων οικογενειών, με στόχο την αντιμετώπιση του οξέως δημογραφικού προβλήματος της χώρας, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ήταν ρητές οι δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού που έγιναν πρόσφατα, ότι θα επαναφέρει άμεσα, από τον πρώτο κιόλας Προϋπολογισμό της χώρας, τα πολυτεκνικά επιδόματα στο ύψος που ήταν το 2009, θεωρώντας ότι «η Ελλάδα δεν γεννάει γερνάει και ότι η ενίσχυση των πολυτέκνων δεν είναι σπατάλη, είναι επένδυση στο μέλλον του τόπου».

Καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της Κυβέρνησης και τον εμπαιγμό των πολυτέκνων και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά:

1) Να τηρήσει την ρητή δέσμευση του ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα, όπως ίσχυαν το 2009.

2) Να επανέλθει το αφορολόγητο όριο για τους πολυτέκνους με τέσσερα προστατευόμενα μέλη στο ποσό των 25.500 ευρώ, που είχε θεσπισθεί με τον Ν. 384223-4-2010 και σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον στο ποσό των 23.000 ευρώ, που θεσπίσθηκε με τον ν. 39861-7-2011 και να παύσει η εξοντωτική αυτή φορολογική επιδρομή κατά των πολυτέκνων.

3) Να επανέλθει το καθεστώς των μετεγγραφών από εφέτος για τα παιδιά των πολυτέκνων, όπως ίσχυε επί 32 χρόνια και κανένα πρόβλημα δεν δημιούργησε, δεδομένου ότι με τις νέες ρυθμίσεις οι πολύτεκνοι με τους παράνομους περιορισμούς του προηγουμένου έτους και την δεινή οικονομική κρίση αδυνατούν να σπουδάσουν τα τέκνα τους, αφού δεν μπορούν να διατηρούν δύο και τρία σπίτια και να ρυθμισθεί αμέσως το θέμα της εγγραφής των τέκνων των πολυτέκνων στις σχολές που είχαν επιτύχει και οι σχολές τους διέγραψαν παρανόμως, γιατί κάποιο από τ΄ αδέλφια τους υπερέβαινε το 23ο έτος της ηλικίας του (!!), ζητήματα που δεν έχουν κανένα οικονομικό κόστος.

4) Να επανέλθει το καθεστώς διορισμού των πολυτέκνων εκπαιδευτικών, μέτρου δημογραφικού που απέδωσε στην πράξη και χωρίς πάλι οικονομικό κόστος.

5) Να παύσει η Κυβέρνηση να θέτει στην ίδια κατηγορία τους πολυτέκνους με τους αγάμους, αφού σε όλα τα μέτρα, που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα, ο πολύτεκνος έχει την ίδια μεταχείριση με τους αγάμους (περικοπές μισθών, δώρων, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, νομιμοποίηση αυθαιρέτων, χαράτσια κ.λπ.).

Μας κουνάνε κάποιοι το δάκτυλο και μας λένε ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο…, πώς να τους πιστέψουμε όμως, όταν:

– καταργούν αδιακρίτως και μέτρα δίχως κανένα οικονομικό κόστος;

– πέρυσι λασπολόγησαν κατά των παιδιών μας – λόγω των γνωστών μέτρων που έλαβε η κυρία της Φωτοτυπίας…, αλλά όταν φέτος παρουσιάσθηκαν πολύ χειρότερα αποτελέσματα από τους εισαγομένους Μουσουλμάνους στα ΑΕΙ και μάλιστα στην πλειονότητα αυτών, ουδείς από αυτούς ενοχλήθηκε;

– δίνουν έκπτωση κατά 80% στα πρόστιμα αυθαιρέτων των Μουσουλμάνων και στους πολύτεκνους καμία!

– διατηρούν σε άχρηστες θέσεις, ανθρώπους δικούς τους, απλώς και μόνο επειδή είναι κομματικοί… (με παχυλότατους μισθούς 12.000, 21.000 ευρώ μηνιαίως κ.λπ).

Είναι αδιανόητο σε μια τέτοια οικονομική κρίση οι πολύτεκνοι να οδηγούνται στη σφαγή.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ   

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top