Δελτίο τύπου Α.Σ.Π.Ε. 15-07-2010 Reviewed by Momizat on . Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή, για τα πλασματικά έτη των μητέρων, ενώ κάνει ένα σωστό βή Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή, για τα πλασματικά έτη των μητέρων, ενώ κάνει ένα σωστό βή Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Δελτίο τύπου Α.Σ.Π.Ε. 15-07-2010

Δελτίο τύπου Α.Σ.Π.Ε. 15-07-2010

Ο Υπουργός των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με την τροπολογία που κατέθεσε χθες το βράδυ στη Βουλή, για τα πλασματικά έτη των μητέρων, ενώ κάνει ένα σωστό βήμα στη συνέχεια το μετατρέπει σε βήμα χελώνας, αφού δίνει πλασματικά χρόνια μόνο σε όσες αποκτούν μέχρι τρία (3) παιδιά. Στη συνέχεια δε δίνει κανένα πλασματικό χρόνο για 4ο, 5ο κ.λπ. παιδί.

Αντί να χαράξει μια καινούρια δημογραφική πολιτική ο κ. Υπουργός, βαδίζει και αυτός εμπρός στο δρόμο που χάραξε η πρώην Υπουργός κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Πρέπει επιτέλους να παρέμβει ο κ. Πρωθυπουργός για να διορθώσει αυτά τα απαράδεκτα και ακατανόητα φαινόμενα, εκτός εάν ορισμένοι Υπουργοί της Κυβέρνησης παθαίνουν αλλεργία με τη λέξη Πολύτεκνος, οπότε θα ήταν προτιμότερο να απαγορεύσουν τη γέννηση 4ου και άνω παιδιών.

Το σωστό και δίκαιο θα ήταν να χορηγούνται πλασματικά έτη και για τη γέννηση 4ου και άνω παιδιών, σύμφωνα με τη Συνταγματική επιταγή (άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος) με βάση την οποία οι Πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους και την πρόταση της ΑΣΠΕ, να επεκταθεί δε το μέτρο αυτό και στις ασφαλισμένες μητέρες πριν το 1993.

 Από το Γραφείο Τύπου
της ΑΣΠΕ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top