Υπεγράφη η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για τα έτη 2010-2012 Reviewed by Momizat on . Κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και πάγωμα μισθών για το 2010 περιλαμβάνει η νέα τριετής συλλογική Κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και πάγωμα μισθών για το 2010 περιλαμβάνει η νέα τριετής συλλογική Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Uncategorized » Υπεγράφη η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για τα έτη 2010-2012

Υπεγράφη η Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. για τα έτη 2010-2012

Κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και πάγωμα μισθών για το 2010 περιλαμβάνει η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Οι αυξήσεις για το 2011 και το 2012 θα καθοριστούν βάσει του δείκτη πληθωρισμού της ευρωζώνης. Στη συζήτηση δε μετείχε ο εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών καθώς υπογράφεται μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις και έχει τριετή διάρκεια.

«Διασφαλίσαμε το 13ο και 14ο μισθό»

«Καταλήξαμε σε σύμβαση με τριετή διάρκεια, διασφαλίσαμε το 13ο και 14ο μισθό των εργαζομένων, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας αναγνωρίζονται ως τακτικές αποδοχές», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. Δ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε:

«Από 1η Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών αυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του δείκτη πληθωρισμού της Ευρωζώνης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γ. Παναγόπουλος σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις «έχουν περάσει από 40 κύματα» και «κάτω από δυσμενείς συνθήκες».

Αναφερόμενος στη «μέγγενη του μνημονίου» τόνισε πως «καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανό το θεσμό των κοινωνικών διαπραγματεύσεων».

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της Συλλογικής Σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά, αφού είναι η πρώτη που υπογράφω ως πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε.. Θεωρώ ότι είναι τολμηρή, δίκαιη και κυρίως περνάει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Το περιεχόμενό της καθιστά τον ιδιωτικό τομέα εργασιακά πιο ελκυστικό, αφού διασφαλίζει τον 13ο και τον 14ο μισθό και βάζει τις βάσεις ενσωμάτωσής τους στις μηνιαίες αποδοχές. Επιπλέον, ξεφεύγει από τη μιζέρια του Μνημονίου, αφού τολμά να σπάσει το πάγωμα των μισθών και να δώσει αυξήσεις στα επίπεδα του ευρωπληθωρισμού.  Η τελική συμφωνία είναι μια θαρραλέα υπέρβαση και επήλθε με σοβαρές αμοιβαίες υποχωρήσεις και πρωτοβουλίες  από όλους τους κοινωνικούς εταίρους».

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. των ετών 2010-2011-2012

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top