Επιστολή ΑΣΠΕ προς τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις Μετεγγραφές Reviewed by Momizat on . Αθήνα, 13/4/2011 Κύριε Βουλευτά. Στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας: «Θεσμικό πλαίσιο των προτύπων πειραματικών Σχολείων … κ.λπ. διατάξεις» πο Αθήνα, 13/4/2011 Κύριε Βουλευτά. Στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας: «Θεσμικό πλαίσιο των προτύπων πειραματικών Σχολείων … κ.λπ. διατάξεις» πο Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Επιστολή ΑΣΠΕ προς τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις Μετεγγραφές

Επιστολή ΑΣΠΕ προς τους Βουλευτές της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για τις Μετεγγραφές

Αθήνα, 13/4/2011

Κύριε Βουλευτά.

Στο συζητούμενο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας: «Θεσμικό πλαίσιο των προτύπων πειραματικών Σχολείων … κ.λπ. διατάξεις» που περιλαμβάνεται και το άρθρο 59 που αφορά τις Μετεγγραφές των Φοιτητών, σας γνωρίζουμε ότι ο νομοθέτης δεν θεσμοθέτησε τις Μετεγγραφές των Πολυτέκνων ως μέτρο αρωγής, αλλά ως ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ για να αποκτήσουν τα νέα ζευγάρια πολλά παιδιά, σε μια χώρα που είναι η τρίτη πιο γηρασμένη στον κόσμο.

Ο νόμος των μετεγγραφών ξεκίνησε ως νόμος, αποκλειστικά για τους πολύτεκνους και έφθασαν σήμερα οι πολύτεκνοι να είναι μόλις το 30% του συνόλου των μετεγγραφόμενων φοιτητών.

Τώρα τον καταργούν, ως να είναι οι πολύτεκνοι υπαίτιοι για την καταστρατήγηση του νόμου αυτού!

Μέχρι σήμερα στα 32 χρόνια που ισχύει το καθεστώς για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων, ουδέποτε υπήρξε πρόβλημα στις Σχολές για το ζήτημα αυτό.

Ζητούμε τουλάχιστον εξαίρεση των Πολυτέκνων φοιτητών από τις προωθούμενες διατάξεις, καθότι ο αριθμός των πολυτέκνων, όπως αναφέρεται παραπάνω, μόλις και πλησιάζει το 30% του συνόλου των μετεγγραφομένων φοιτητών στην κάθε Σχολή.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top