Επιστολή ΑΣΠΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με επικείμενες μιεώσεις σε μισθούς και συντάξεις Reviewed by Momizat on . Αθήνα, 18/11/2010 Κύριε Υπουργέ, Βάσει όσων ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, θα ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αναμένεται να μει Αθήνα, 18/11/2010 Κύριε Υπουργέ, Βάσει όσων ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, θα ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αναμένεται να μει Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Επιστολή ΑΣΠΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με επικείμενες μιεώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Επιστολή ΑΣΠΕ προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με επικείμενες μιεώσεις σε μισθούς και συντάξεις

Αθήνα, 18/11/2010

Κύριε Υπουργέ,

Βάσει όσων ακούγονται τις τελευταίες ημέρες, θα ληφθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα που με άμεσο ή έμμεσο τρόπο αναμένεται να μειώσουν το εισόδημα των πολιτών και των οικογενειών τους.

Τόσο οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στο δημόσιο, αλλά συχνά και στον ιδιωτικό τομέα, όσο και η αύξηση του ΦΠΑ, έχουν προκαλέσει σοβαρές απώλειες στο εισόδημα κάθε οικογένειας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί η παραμικρή μέριμνα για το πλήθος των προστατευόμενων τέκνων σε μια οικογένεια.

Η ισότητα των Ελλήνων πολιτών στην ανάληψη των δημοσίων οικονομικών βαρών, όπως επιτάσσει και το Σύνταγμα στο άρθρο 4, οφείλει να λαμβάνει υπόψη το πλήθος των μελών μιας οικογένειας με αναλογικό τρόπο.

Επομένως, στα όποια μέτρα πρόκειται να ληφθούν, στοιχειώδης υποχρέωση της Κυβέρνησης είναι η συμμόρφωση με το άρθρο 21 του Συντάγματος, που επιτάσσει πως οι Πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του Κράτους, καθώς επίσης και με την παρ. 5 του άρθρου 4 που ορίζει ρητά πως οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους. Είναι απαράδεκτη η άνευ οίκτου επιδρομή κατά των πολυτέκνων στα μέτρα που έχουν ληφθεί, αφού θέτουν στην ίδια μοίρα τους πολυτέκνους με τους αγάμους,

Ακόμη, φημολογείται ότι θα τεθούν όρια εισοδήματος για τη χορήγηση του επιδόματος για το 3ο παιδί καθώς και του επιδόματος και της σύνταξης για την πολύτεκνη μητέρα. Προκαλεί απορία πως η Κυβέρνηση επιδιώκει, δίκην «Βουλής των Λαζάρων», να αναστήσει ένα μέτρο που έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικό από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Εκτός εάν νομίζει η Κυβέρνηση ότι έχει εκ προοιμίου εξασφαλίσει ότι το Συμβούλιο Επικρατείας θα αλλάξει τη νομολογία του, οπότε οφείλει να το καταστήσει εγκαίρως γνωστό στους πολυτέκνους, ούτως ώστε να μην ταλαιπωρούνται αδίκως με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να σεβαστεί το Σύνταγμα και ότι γνωρίζει καλά που οδηγείται η Ελλάδα από τον εφιάλτη του δημογραφικού προβλήματος.

Διατελούμε με εκτίμηση
Για την ΑΣΠΕ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top