Επιστολή της Ε.Π.Α. προς τον Πρωθυπουργό Reviewed by Momizat on . Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενη για την απόπειρα θέσπισης οικονομικών κριτηρίων στην καταβολή των πολύτεκνικών επιδομάτων. Ακολο Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενη για την απόπειρα θέσπισης οικονομικών κριτηρίων στην καταβολή των πολύτεκνικών επιδομάτων. Ακολο Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Επιστολή της Ε.Π.Α. προς τον Πρωθυπουργό

Επιστολή της Ε.Π.Α. προς τον Πρωθυπουργό

Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό διαμαρτυρόμενη για την απόπειρα θέσπισης οικονομικών κριτηρίων στην καταβολή των πολύτεκνικών επιδομάτων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Εξοχότατε Κύριε Πρωθυπουργέ.

Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών που είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια πολυτεκνική Οργάνωση της χώρας και έχει στη δύναμή της 28.400 πολύτεκνες οικογένειες – μέλη, διαμαρτύρεται έντονα για τη μεθόδευση που γίνεται να τεθούν εκ νέου εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση των πενιχροτάτων πολυτεκνικών επιδομάτων, τη στιγμή κατά την οποία το μέτρο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό από τα Διοικητικά Δικαστήρια όλων των βαθμίδων (Πρωτοδικείο – Εφετείο – Σ.τ.Ε.).

Δεν κατανοούμε πως είναι δυνατό να επανέλθει το μέτρο αυτό, αφού τα πολυτεκνικά επιδόματα έχουν «το χαρακτήρα κινήτρου προς τους νέους γονείς για τη δημιουργία πολυτέκνων οικογενειών με στόχο την αντιμετώπιση του οξέος δημογραφικού προβλήματος της χώρας», όπως κατ’ επανάληψη έχει αποφανθεί το Σ.τ.Ε. και δεν εντάσσονται στα κοινωνικά επιδόματα ή σε άλλα επιδόματα προνοιακού χαρακτήρα.

Ειλικρινά, πιστεύει κανείς, πως ο πολυτεκνικός κόσμος της χώρας, που απαριθμεί πάνω από 185.000 πολύτεκνες οικογένειες, θα ανεχθεί να τεθεί όριο εισοδήματος στο πενιχρό πολυτεκνικό επίδομα των 44 ευρώ μηνιαίως(!!!), αφού καθημερινά διαπιστώνει τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος για ανώφελους σκοπούς.

Κύριε Πρωθυπουργέ, ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να σταματήσει κάθε απόπειρα για τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων για τη χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, μέτρο το οποίο χαρακτηρίστηκε αντιδημογραφικό, αντισυνταγματικό και, η τυχόν εφαρμογή του, θα υποχρεώσει τις πολύτεκνες οικογένειες να αποδοθούν, για μια εισέτι φορά, σε πολυδάπανους και μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες, για την κατάργησή τους.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή σε μορφή pdf

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top