Επιστολή της Ε.Π.Α. προς υπουργό Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων Reviewed by Momizat on . Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας διαμαρτυρόμενη για τη μεθόδευση του υπουργείου να θέσει εισοδηματικά κριτήρια και περαιτέρω περιορισμούς στις Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας διαμαρτυρόμενη για τη μεθόδευση του υπουργείου να θέσει εισοδηματικά κριτήρια και περαιτέρω περιορισμούς στις Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » Επιστολή της Ε.Π.Α. προς υπουργό Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων

Επιστολή της Ε.Π.Α. προς υπουργό Παιδείας σχετικά με τις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων

Η Ε.Π.Α. απέστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας διαμαρτυρόμενη για τη μεθόδευση του υπουργείου να θέσει εισοδηματικά κριτήρια και περαιτέρω περιορισμούς στις μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής

Κυρία Υπουργέ

Η Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών που είναι η μεγαλύτερη πρωτοβάθμια πολυτεκνική Οργάνωση της χώρας και έχει στη δύναμή της 28.400 πολύτεκνες οικογένειες – μέλη διαμαρτύρεται έντονα για τη μεθόδευση που γίνεται εκ μέρους του Υπουργείου σας να τεθούν περαιτέρω περιορισμοί και εισοδηματικά κριτήρια για τις μετεγγραφές των πολυτέκνων.

Και προβαίνει στη μεθόδευση αυτή το Υπουργείο Παιδείας τη στιγμή που γνωρίζει πως:

  • Οι μετεγγραφές των πολύτεκνων αποτελούν δημογραφικό κίνητρο για τα νέα ζευγάρια για τη δημιουργία πολυτέκνων οικογενειών σε μια χώρα που είναι η τρίτη γερασμένη χώρα παγκοσμίως.
  • Με βάση την παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος οι πολύτεκνες οικογένειες δικαιούνται της ειδικής φροντίδας του κράτους.
  • Το Σ.τ.Ε. με σωρεία αποφάσεών του έχει αποφανθεί πως η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα (Σ.τ.Ε. 2216/1975 – 4062/1990 – 4069/1990 – 4070/1990, 2773/1991 – 2781/1991 κ.ά).
  • Από τις εκάστοτε πραγματοποιούμενες μετεγγραφές αυτές που αφορούν τα τέκνα πολυτέκνων είναι δε ποσοστό μικρότερο του 30% του συνολικού αριθμού των μετεγγραφομένων και ως εκ τούτου δεν δημιουργείται πρόβλημα στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Με τα παραπάνω δεδομένα θέλουμε να πιστεύουμε, Κυρία Υπουργέ, ότι δεν θα διαταραχθεί έτι περαιτέρω το καθεστώς των μετεγγραφών των πολυτέκνων, όπως έγινε με τη «μετακόμιση» των Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας στο Λεκανοπέδιο Αττικής με ότι αυτό συνεπάγεται για το πενιχρό οικογενειακό προϋπολογισμό των πολυτέκνων με τη δυσχερή μάλιστα οικονομική συγκυρία που πλήττει περισσότερο τις πολύτεκνες οικογένειες.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε την επιστολή σε μορφή pdf© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top