Η ΑΣΠΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Reviewed by Momizat on . [caption id="attachment_2041" align="aligncenter" width="3543"] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με τους εκπροσώπους της Ανωτάτης [caption id="attachment_2041" align="aligncenter" width="3543"] Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με τους εκπροσώπους της Ανωτάτης Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Γενικές » Η ΑΣΠΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η ΑΣΠΕ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος φωτογραφίζεται με τους εκπροσώπους της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο. 

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην καθιερωμένη πια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 7/11/2018 παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΑΣΠΕ.
Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ και της ΕΠΑ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος απάντησε στον χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και τόνισε  ότι οι φορολογικές υποχρεώσεις που επιβάλλει η κυβέρνηση στην πολύτεκνη οικογένεια  ως να ήταν άγαμος πολίτης ακόμη και με εισοδήματα στα όρια της φτώχειας, μαζί με την άρση των ευεργετημάτων προς τους πολύτεκνους ή την εξαίρεσή τους από αυτά, με διάφορα “κριτήρια”, δημιουργούν μια πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Στο τέλος ζήτησε την αρωγή του Προέδρου της Δημοκρατίας στα πλαίσια των επιτρεπομένων αρμοδιοτήτων του προς την Πολύτεκνη Οικογένεια.

Παρακάτω ακολουθεί η ανακοίνωση που έγινε από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

“Κύριε Πρόεδρε, για μιαν ακόμη χρονιά σας υποδέχομαι στην Προεδρία της Δημοκρατίας, τιμώντας έτσι και την ημέρα που είναι αφιερωμένη στην Πολύτεκνη Οικογένεια.

Αποτελεί μιαν αδιαμφισβήτητη αλήθεια, την οποία θ’ αναδείξω εκ νέου, ότι, όπως έχει αποδείξει η ιστορική πορεία του Λαού μας και του Έθνους μας, για εμάς, τους Έλληνες, η Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας. Κι αυτή η παράδοσή μας είναι εκείνη, η οποία ιδίως σε κρίσιμες περιόδους -όπως αυτή που διανύουμε- αφενός έχει αποτρέψει την ρήξη του κοινωνικού ιστού. Και, αφετέρου, έχει στηρίξει έναν πραγματικό πυλώνα της Κοινωνίας μας αλλά και του Πολιτισμού μας, ήτοι το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου.

Όπως το πράττω κάθε φορά που συναντώμεθα -και όπως έχω και θεσμικό χρέος υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας -θ’ αναφερθώ και πάλι στις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος. Θυμίζω λοιπόν προς κάθε κατεύθυνση, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την Οικογένεια ως θεμέλιο για την συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους. Η διατύπωση του Συντακτικού Νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία. Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η Πολύτεκνη Οικογένεια. Και πιο κάτω, στην 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι η Πολύτεκνη Οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση δικαιώματος.

Από την πλευρά μου, το γνωρίζετε, θα κάνω ό,τι μου αναλογεί ώστε και οι επιταγές του Συντάγματος να γίνουν πραγματικότητα αλλά και η κοινωνική σημασία της Οικογένειας και της Πολύτεκνης Οικογένειας ν’ αναδειχθούν, όπως ταιριάζει. Και σας εύχομαι να συνεχίσετε αυτό τον αγώνα τον οποίο δίνετε, που δεν είναι αγώνας μόνο για την Πολύτεκνη Οικογένεια. Είναι αγώνας για την Κοινωνία μας και, για να χρησιμοποιήσω την φράση του Συντάγματος, για το ίδιο το Έθνος. Να είσθε καλά και να έχετε δύναμη.”

 

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top