Χάρτα δικαιωμάτων επιβατών – Εφαρμογή αγορανομικών διατάξεων στα ακτοπλοϊκά πλοία. Reviewed by Momizat on . Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών – καταναλωτών, που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και σε συνεργασία μ Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών – καταναλωτών, που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και σε συνεργασία μ Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Γενικές » Χάρτα δικαιωμάτων επιβατών – Εφαρμογή αγορανομικών διατάξεων στα ακτοπλοϊκά πλοία.

Χάρτα δικαιωμάτων επιβατών – Εφαρμογή αγορανομικών διατάξεων στα ακτοπλοϊκά πλοία.

Στο πλαίσιο της ουσιαστικής προστασίας και ενίσχυσης των δικαιωμάτων των επιβατών – καταναλωτών, που διακινούνται με τα πλοία της ακτοπλοΐας και σε συνεργασία με την Ένωση Καταναλωτών Ελλάδος, ξεκίνησε από 19 Ιουνίου 2009, σε πρώτη φάση στο λιμάνι του Πειραιά, η διανομή, στο επιβατικό κοινό, ειδικού ενημερωτικού φυλλαδίου.

Στο φυλλάδιο αναγράφονται αναλυτικά οι βασικές αρχές του Νόμου 3709/2008 «Δικαιώματα – υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις», με τον οποίο ρυθμίζεται το καθεστώς των υποχρεώσεων των πλοιοκτητριών εταιρειών, έναντι των επιβατών, που χρησιμοποιούν τα πλοία της ακτοπλοΐας, ως μέσο μεταφοράς.

Ταυτόχρονα, θα διανέμεται ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για μία σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να διαθέτουν, σε προκαθορισμένες τιμές, τα κυλικεία των ακτοπλοϊκών πλοίων εσωτερικών γραμμών, σύμφωνα με τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις.

Τα προαναφερθέντα ενημερωτικά φυλλάδια, τα οποία στις αμέσως προσεχείς ημέρες θα διανέμονται και στα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας και σταδιακά και στα υπόλοιπα λιμάνια, είναι ήδη ανηρτημένα στην κεντρική ιστοσελίδα του ΥΕΝΑΝΠ (www.yen.gr).

Διαβάστε σχετικά

Ενημερωτικό Φυλλάδιο 1,

Ενημερωτικό Φυλλάδιο 2,

Νόμος 3709/2008 «Δικαιώματα – υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις»

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top