Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» 2019 Reviewed by Momizat on . [image src="http://www.epa.org.gr/wp-content/uploads/2019/11/Proedria2019.jpg" width="500" lightbox="yes" align="center"] Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» [image src="http://www.epa.org.gr/wp-content/uploads/2019/11/Proedria2019.jpg" width="500" lightbox="yes" align="center"] Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Uncategorized » Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» 2019

Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» 2019

Εορτασμός της «Ημέρας των πολυτέκνων» 2019

Όπως κάθε χρόνο, και εφέτος εορτάσθηκε την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, 3/11/2019, η «Ημέρα των Πολυτέκνων».

 

Το πρωί τελέσθηκε θεία λειτουργία στον Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αργυρούπολη χοροστατούντος του Σεβασμ. Μητροπολίτου Ν. Σμύρνης κ. Συμεών και επακολούθησε δεξίωση.

Δείτε φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

 

Το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε αντιπροσωπεία των Πολυτέκνων στο προεδρικό μέγαρο.

Ο Πρόεδρος κ. Πρ. Παυλόπουλος κατά τη συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντησή μας, η οποία έχει καταστεί πλέον οιονεί ετήσιος θεσμός, μου επιτρέπει ν’ αναδείξω, για πολλοστή φορά, την μεγάλη αλήθεια ότι για εμάς, τους Έλληνες, η Οικογένεια είναι θεμέλιο της Κοινωνίας και η Πολύτεκνη Οικογένεια είναι πυρήνας της Οικογένειας. Τούτο προκύπτει, ευθέως, ως κορυφαίο θεσμικό πρόταγμα, και από το Σύνταγμά μας, το οποίο, στο άρθρο 21 παρ. 1 και 2, επιφυλάσσει εμβληματική, κυριολεκτικώς, προστασία, εκ μέρους του Κράτους, στην Πολύτεκνη Οικογένεια.

Η επιλογή αυτή του Συντακτικού Νομοθέτη στοχεύει στο να υπενθυμίζει, στο διηνεκές, και στις τρεις Κρατικές Εξουσίες, ότι η προστασία της Πολύτεκνης Οικογένειας είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέσα αντιμετώπισης του μείζονος Δημογραφικού προβλήματος, η επιδείνωση του οποίου διαβρώνει δραματικά τα θεμέλια της Ελληνικής Κοινωνίας και υπονομεύει επικίνδυνα την προοπτική της.»

Σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Σχετικό βίντεο ΕΔΩ

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top