Επίσκεψη Μ. Χαρακόπουλου, Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στα γραφεία της Α.Σ.Π.Ε. Reviewed by Momizat on . ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΑΑΤ - "Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τη συνάντηση με Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών". 11/10/2012 -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΑΑΤ - "Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τη συνάντηση με Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών". 11/10/2012 -  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥ Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ειδήσεις » Επίσκεψη Μ. Χαρακόπουλου, Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στα γραφεία της Α.Σ.Π.Ε.

Επίσκεψη Μ. Χαρακόπουλου, Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, στα γραφεία της Α.Σ.Π.Ε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΥΠΑΑΤ –

“Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου μετά τη συνάντηση με Συνομοσπονδία Πολυτέκνων και Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών”.

11/10/2012 –  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετέβη σήμερα στα γραφεία της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ), όπου είχε συνεργασία με τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Θεοτοκάτο και τα μέλη του Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας. 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χαρακόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ενημέρωσα την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος για την απόφαση της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, τα χρήματα με τα οποία επιχορηγούνταν από τον ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ να δίδονται, πλέον, σε πολύτεκνες οικογένειες, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα σε ορεινές, μειονεκτικές, νησιωτικές και ακριτικές περιοχές. 

Ζήτησα τη συνδρομή της Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων για την κατάρτιση της λίστας των δικαιούχων του επιδόματος, προκειμένου να υλοποιηθεί από το νέο έτος αυτή η απόφαση.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποβάλλεται σε θυσίες, σε επώδυνα, πλην όμως, αναγκαία μέτρα για να παραμείνει η χώρα όρθια, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της στήριξης των πιο αδύναμων κοινωνικών ομάδων που μοχθούν στον πρωτογενή τομέα, όπως είναι οι πολύτεκνοι αγρότες και κτηνοτρόφοι».

Ο κ. ΘΕΟΤΟΚΑΤΟΣ δήλωσε τα εξής: Ευχαρίστησε τον Υπουργό για την κοινωνική του ευαισθησία και το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την τάξη την πολυτέκνων, όπως πρώτιστο καθήκον της Κυβέρνησης είναι να μην δώσει τη χαριστική βολή στις πολύτεκνες οικογένειες περικόπτοντας τα οικογενειακά επιδόματα και την ισόβια σύνταξη. Εμείς θα δώσουμε στο Υπουργείο όλα τα απαραίτητα εχέγγυα και θα μπορεί ο οιοσδήποτε τρίτος να ελέγξει την απόλυτη διαφάνεια που θα υπάρξει σε αυτό το θέμα.»

Στη συνέχεια ο Υπουργός επισκέφθηκε τα γραφεία της Ε.Π.Α. γιατί ήθελε να διαπιστώσει ο ίδιος τη διαδικασία των προϊόντων παρεμβάσεως της Ε.Ε. Με το πέρας της ενημερώσεώς του εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του με την όλη διαδικασία που τη θεώρηση υποδειγματική και εξασφαλίζει το αδιάβλητο και τη διαφάνεια.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top