Προσφώνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια από τον Αντιπροέδρου της Α.Σ.Π.Ε κ. Νικόλαο Φωτόπουλο Reviewed by Momizat on . κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας πολύτεκνων οικογενειών στο Προεδρικό Μέγαρο την 1/11/2011, με την ευκαιρία της ημέρας που τιμάται η πολύτεκνη οικογένεια. Εξοχό κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας πολύτεκνων οικογενειών στο Προεδρικό Μέγαρο την 1/11/2011, με την ευκαιρία της ημέρας που τιμάται η πολύτεκνη οικογένεια. Εξοχό Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ειδήσεις » Προσφώνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια από τον Αντιπροέδρου της Α.Σ.Π.Ε κ. Νικόλαο Φωτόπουλο

Προσφώνηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια από τον Αντιπροέδρου της Α.Σ.Π.Ε κ. Νικόλαο Φωτόπουλο

κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας πολύτεκνων οικογενειών στο Προεδρικό Μέγαρο την 1/11/2011, με την ευκαιρία της ημέρας που τιμάται η πολύτεκνη οικογένεια.

Εξοχότατε κ κ. Πρόεδρε

Εμείς που βρισκόμαστε σήμερα εδώ, ως εκπρόσωποι των 185 χιλ πολύτεκνων οικογενειών της πατρίδας μας θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε, που μας δεχτήκατε και εφέτος , όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια στο στο Προεδρικό Μέγαρο, για να ακούσετε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας. .Επίσης θέλουμε να σας εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας για το αμέριστο και άοκνο ενδιαφέρον που επιδεικνύετε για τις πολυμελείς οικογένειες, αλλά και για τις ευαισθησίες σας για τη δημογραφική πορεία της χώρας μας, ιδιαίτερα σήμερα που όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες μίας πνευματικής ,μίας πολιτισμικής και μίας πρωτοφανούς στα χρονικά οικονομικής κρίσης.

Κύριε Πρόεδρε,

Η τελευταία απογραφή που έγινε στην πατρίδα μας κατέδειξε ότι ο γηγενής πληθυσμός συρρικνώθηκε την τελευταία δεκαετία κατά 146 χιλ περίπου πολίτες,, γεγονός που θα έπρεπε σύμφωνα και με τις επιταγές του Συντάγματος να ευαισθητοποιήσει άμεσα την Πολιτεία για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων που θα ανακόψουν αυτή την Εθνοκτόνο δημογαφική μας πορεία, η οποία μεταβάλλει σταδιακά αλλά σταθερά την πατρίδα μας σε χώρα γερόντων και απομάχων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το Έθνος μας

Εσείς κ. Πρόεδρο στις προσωπικές συναντήσεις και επαφές που είχατε κατά καιρούς με τους κυβερνώντες, έχετε μιλήσει κατ’επανάληψη για κοινωνική δικαιοσύνη και για κατανομή των οικονομικών βαρών ανάλογα με τις δυνατότητες των φορολογουμένων και για την επίδειξη μεγαλύτερης φροντίδας και μέριμνας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Δυστυχώς όμως κάποια και από τα τελευταία οικονομικά μέτρα που ελήφθησαν εξομοιώνουν τους πολυτέκνους με τους αγάμους, πλήττοντας ανελέητα τους έχοντες πολλά παιδιά. Οι περικοπές των μισθών και των επιδομάτων, οι κεφαλικοί φόροι , το χαράτσι για τα ακίνητα κ.α είναι μερικά από αυτά για τα οποία οι πολύτεκνοι θα έπρεπε να απολαμβάνουν κάποιας ευνοικοότερης μαντιμετώπισης, δεδομένου ότι οι πολύτεκνες οικογένειες είναι εξ’ ορισμού οι μαγαλύτεροι καταναλωτές αγαθών και υπηρεσιών, καταβαλλοντας τον αυξημένο Φ.Π.Α.

Ακόμα και ευεργετήματα, αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, όπως προσλήψεις πολύτεκνων εκπαιδευτικών, τοποθετήσεις , μεταθέσεις και μετεγγραφές, που δεν επιβαρύνουν τον Κρατικό προϋπολογισμό, καταργούνται το ένα μετά το άλλο, χωρίς ιδιαίτερο λόγο και αιτία, και κατά παράβαση των Επιταγών του Συντάγματος και των Νόμων.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά ο δικός σας σώφρων και νηφάλιος λόγος θα ακουστεί, περισσότερο, στους αρμοδίους, προκειμένου να αμβλυνθούν οι κραυγαλέες και άδικες αποφάσεις που λαμβάνονται σε βάρος των πολυμελών οικογενειών, ιδιαίτερα αυτών που βιώνουν σε συνθήκες πραγματικής εξαθλίωσης και τα παιδιά τους λιποθυμούν στα Σχολεία από την ασιτία.

Σας ευχόμαστε κ Πρόεδρε ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και να ενισχύει στο δύσκολο έργο σας , για το καλό της πατρίδας μας.

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top