ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ Reviewed by Momizat on . Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11π.μ. η ετήσια εκδήλωσή μας για τα παιδιά των μελών μας που γίνονται σε λίγες μέρες μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Στο ξενοδοχείο Inter Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11π.μ. η ετήσια εκδήλωσή μας για τα παιδιά των μελών μας που γίνονται σε λίγες μέρες μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Στο ξενοδοχείο Inter Rating: 0
Διαδρομή: Αρχική » Ανακοινώσεις » Δελτία Τύπου » ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑΚΙΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 11π.μ. η ετήσια εκδήλωσή μας για τα παιδιά των μελών μας που γίνονται σε λίγες μέρες μαθητές της Α΄ Δημοτικού. Στο ξενοδοχείο Intercontinental, τετρακόσια πενήντα (450) «πρωτάκια» με τους γονείς και τα αδέλφια τους παρακολούθησαν ψυχαγωγικό πρόγραμμα και οι μικροί μας φίλοι παρέλαβαν σχολική τσάντα (προσφορά της εταιρείας ENERGIERS) με ορισμένα βασικά σχολικά είδη, που κατάφερε να εξασφαλίσει η Ένωσή μας.

Κατά την είσοδο, η εταιρία Friesland Campina Hellas (η γνωστή μας Νουνού), μεγάλος χορηγός της ΕΠΑ από το 2008 ως σήμερα, φρόντισε να κεράσει όλους τους προσερχόμενους πολύ γευστικά τοστάκια. Στη φετινή εκδήλωση, υποστηρικτής ήταν και η ELBISCO, με την ευγενική προσφορά της οποίας, όλες οι οικογένειες που ήρθαν στην εκδήλωση έλαβαν προϊόντα της Εταιρίας, όπως μπισκότα, φρυγανιές κλπ. Και φυσικά η ENERGIERS με την προσφορά της σχολικής τσάντας.

Η Αντιπρόεδρος της ΕΠΑ κα Σοφία Παπαδέα, δημοσιογράφος, ευχαρίστησε το μεγάλο χορηγό Friesland Campina Hellas που για 6 συνεχή χρόνια στηρίζει την Ένωση για να πραγματοποιεί τις εκδηλώσεις της, καθώς και τους φετινούς υποστηρικτές μας, την ELBISCO και την ENERGIERS, για την ευγενική προσφορά τους προς τα μέλη μας.

Ο Γεν. Γραμματέας της ΕΠΑ κ. Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Αν/της Καθηγητής ΕΜΠ αναφερόμενος στο νόημα της εκδήλωσης τόνισε τη σημασία προβολής και στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας έτσι ώστε οι οικογένειες αυτές να αποτελέσουν σημεία αναφοράς και ελπίδας στα νέα ζευγάρια που στήνουν σήμερα το σπιτικό τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Πρέπει πάση θυσία να δοθεί στα νέα ζευγάρια το μήνυμα ότι η κοινωνία τα στηρίζει και δε θα τα αφήσει στην τύχη τους.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΑ κος Βασίλειος Θεοτοκάτος είπε ότι για πρώτη φορά έχουμε τη χαρά να δώσουμε σχολικά είδη σε τόσο πολλά παιδιά! Τα 450 «πρωτάκια» μας είναι αποτέλεσμα μέτρων της δημογραφικής πολιτικής που απέδωσαν και τα οποία με περισσή προχειρότητα και απερισκεψία καταργήθηκαν ΟΛΑ από το 2009 ως σήμερα! Τα βασικά μέτρα δημογραφικής πολιτικής που έφεραν γεννήσεις ήταν το επίδομα και η σύνταξη στην πολύτεκνη μάνα, χωρίς κανένα οικονομικό ή άλλο κριτήριο, οι ελεύθερες μετεγγραφές των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, και, το σημαντικότερο, η άμεση πρόσληψη των πολυτέκνων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, πολιτικές που έφεραν γεννήσεις!

«Τώρα δεν υπάρχει τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. «Από το 2009 ως σήμερα, οι Κυβερνήσεις τα κατεδάφισαν όλα! Όχι μόνο αυτά, αλλά και άλλα μέτρα δημογραφικής πολιτικής δεν υπάρχουν πια. Σε μια χώρα που συρρικνώνεται και γερνάει επικίνδυνα – όπως έδειξε η τελευταία απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. – η Κυβέρνηση δεν εννοεί να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια, δεν ενδιαφέρεται για δημογραφικά κίνητρα, δεν την αφορά η μείωση των γεννήσεων !!!»

Τέλος αναφέρθηκε στην κατάργηση του αφορολογήτου ποσού για τα παιδιά και ειδικά για τους πολύτεκνους, λέγοντας ότι « κράτος που φορολογεί τον πολύτεκνο όπως και τον άγαμο, πορεύεται ήδη στο δρόμο προς το νεκροταφείο. Και αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα και πλησιάζει στο τέλος της ιστορίας της, όταν για πρώτη φορά, μετά από 80 χρόνια από το 1932, οι μεν γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 και οι θάνατοι ανήλθαν στους 116.670 και το 20% του πληθυσμού της είναι άνω των 65 ετών !!»

Ελπίζοντας να μοιράσουμε ακόμη περισσότερες σχολικές τσάντες του χρόνου, η Ένωση ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μικρούς και μεγάλους.

Πατήστε εδώ για να δείτε το video από την εκδήλωση (από 58ο λεπτό έως 62)

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top