Νέο σύστημα μετεγγραφών Reviewed by Momizat on . Με διαδικασίες ταχύτερες και απλούστερες θα γίνονται στο εξής οι μετεγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο αριθμός των οποίων φέτος αναμένεται να Με διαδικασίες ταχύτερες και απλούστερες θα γίνονται στο εξής οι μετεγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο αριθμός των οποίων φέτος αναμένεται να Rating:
Διαδρομή: Αρχική » Ειδήσεις » Νέο σύστημα μετεγγραφών

Νέο σύστημα μετεγγραφών

Με διαδικασίες ταχύτερες και απλούστερες θα γίνονται στο εξής οι μετεγγραφές των φοιτητών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, ο αριθμός των οποίων φέτος αναμένεται να καταγράψει «ρεκόρ» ξεπερνώντας τις 10.000 έναντι 7.500 πέρυσι λόγω της αδυναμίας πολλών οικογενειών να αντεπεξέλθουν στο κόστος της εσωτερικής φοιτητικής «μετανάστευσης».

Ειδικότερα, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Παιδείας (σε διεύθυνση που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες) από τις 4-15 Οκτωβρίου (κι όχι τον Νοέμβριο όπως ίσχυε έως πέρυσι), ενώ το «ξεσκαρτάρισμα» θα γίνεται εντός επτά ημερών ώστε όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις να εγγράφονται άμεσα στο τμήμα υποδοχής.

Ηλεκτρονικά θα γίνεται, όμως, και η επιλογή των συγγραμμάτων. Από τις 4 Οκτωβρίου οι φοιτητές θα μπορούν, μέσω της ιστοσελίδας www.eudoxus.gr, να δηλώνουν τα συγγράμματα τα οποία επιθυμούν να προμηθευτούν και να ενημερώνονται για τα σημεία διανομής στην πόλη τους. Με τις νέες διαδικασίες για τις μετεγγραφές και τα συγγράμματα υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ.

«Η διαδικασία των μετεγγραφών θα ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο κι όχι τον Ιανουάριο, όπως συνέβαινε μέχρι πέρυσι. Ετσι, δεν θα χάνεται το πρώτο εξάμηνο σπουδών για χιλιάδες φοιτητές», τόνισε η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Οι αιτήσεις θα περνούν από τριπλό έλεγχο και εάν διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή στοιχεία, τότε ο φοιτητής θα χάνει το δικαίωμα της μετεγγραφής. Η «ποινή» προβλέπει ακόμη και διαγραφή του φοιτητή από το αρχικό τμήμα εισαγωγής, εάν κριθεί ότι η ενέργειά του έγινε με δόλο.

Από τη νέα διαδικασία εξαιρέθηκαν όσοι διεκδικούν μετεγγραφή με βάση οικονομικά κριτήρια (έχουν μέσο όρο οικογενειακού εισοδήματος την τελευταία τριετία έως 45.000 ευρώ) ή εντάσσονται στην κατηγορία πασχόντων από ασθένειες, υπό τον φόβο «διαρροής» των προσωπικών αυτών δεδομένων. Οι φοιτητές αυτοί, οι οποίοι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας δεν ξεπερνούν το 5% του συνόλου των μετεγγραφομένων, θα υποβάλλουν την αίτησή τους στο ίδιο διάστημα (4-15 Οκτωβρίου), αλλά με τον… παλιό παραδοσιακό τρόπο. Θα προσέρχονται δηλαδή στη γραμματεία του τμήματος στο οποίο εισήχθησαν και θα υποβάλλουν έντυπη δήλωση.

Πηγή: Χαρά Καλημέρη, Ημερησία

© 2022 Ένωση Πολυτέκνων Αθηνών - Οι Πολύτεκνοι στο Διαδίκτυο

Scroll to top